Demokrat Parti'de Cindoruk Depremi - Son Dakika
Politika

Demokrat Parti'de Cindoruk Depremi

Demokrat Parti\'de Cindoruk Depremi

Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Orhan Ünsal, İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile Birlikte 10 İlçe Başkanı Görevden İstifa Etti.

18.06.2009 01:44

Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Orhan Ünsal, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 10 ilçe başkanı görevden istifa etti.

DEMOKRAT Parti (DP), Ankara İl Başkanı Orhan Ünsal, il yönetim kurulu üyeleri, Sincan, Etimesgut, Bala, Gölbaşı, Kalecik, Haymana, Pursaklar, Nallıhan, Beypazarı ve Şereflikoçhisar ilçe teşkilatları ile birlikte görevden istifa etti. Ünsal, "Sözde birleştirme ve bütünleştirme projesiyle gelen Sayın Cündoruk ve ekibi, Demokrat misyonunun özüne uymayan davranışlar sergileyerek kongrede verdiği tüm sözleri havada bırakmıştır. Eski siyasi hastalıkların yeniden nüksettiğini ve benim adamım, senin adamın ayrımcılığının yapılmaya başlandığını gördük" dedi.

Ahdevefa kalmamış

Ünsal, kendisiyle birlikte görevden ayrılan 10 ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin istifa gerekçesini ise şu sözlerle dile getirdi:

"Teşkilatlara görevden alınmayacağı sözünü veren Cindoruk, bugün teşkilatları yeniden budamaya başlamıştır. Görevde bulunduğumuz süre içinde her türlü yokluklara ve zorluklara rağmen partimize bir oy fazla kazandırmanın mücadelesini verdik. Ancak bir kez daha siyasette ahdevefanın ve emeğe saygının hala olmadığını gördük. Mevcut yönetim teşilatları bize destek verenler ve vermeyenler olarak ikiye ayırarak kendilerine destek veren teşkilatlara her türlü desteğin sağlandığını, el üstünde tutulduğunu, destek vermeyenlerin ise hatırlarının dahi sorulmadığını, randavu taleplerine cevap verilmediğini, hatta istifa etmeleri için psikolojik baskı uygulandığını gördük ve yaşadık. Bu nedenle mevcut yönetime destek vermeyen teşkilat kategorisinde değerlendirilen ve demokrasi dışı müdahalelere maruz bırakılan yönetici ve üyeler olarak istifa etmeyi uygun gördük."

Üzerimize kuma getirildi

Yaşanan kongre sürecinde partide olağanüstü bir heyecan yaşandığını ve kamuoyunda DP’nin yeniden iktidara gelebileceğinin konuşulduğunu söyleyn Ünsal, sözlerini şöyle sürdürdü:

Gelinen noktada bizim Demokrat Parti’de yönetim olarak devam etme şartlarımızın ortadan kaldırılmaya ve üzerimize kuma getirlmeye çalışıldığını özellikle belirtmek istiyorum. Bizlere göreve devam edin telkini yapılırken, 84 yaşındaki Bülent Özçelik’in il başkanı olarak atandığını duyduk. Bu atama bize tebliğ edilmedi ama durum bu. Arkadaşlarımızla durum değerlendirmesi yaparak, görevden istifa kararı aldık.

AKP’nin alternatifiydik

İlçe teşkilatları adına konuşan Sincan İlçe Başkanı Atılgan Doğanay ise, "Bizler, Menderes nininisiyle büyümüş, demokrat terbiye almış bu partinin sıfır dediği gününde, parasız pulsuz ama gönlü zengin bir ruhla şaha kalmış teşkilatlarız. Bizim yüzde 4’ümüz AKP’nin yüzde 38’inden büyüktür. Bunu belki yeni yönetime gelenler göremedi, Demokrat misyon seçimden sonra AKP’nin alternatifi olmuştu. Bu olumlu davranışları göremediğimiz için teşkilat bütünlüğü içinde gerekeni yaptığımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Demokrat Parti'de Cindoruk Depremi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement