Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıları kınadı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıları kınadı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Danimarka\'da Kur\'an-ı Kerim\'e yapılan saldırıları kınadı
29.07.2023 16:02  Güncelleme: 16:03

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen ile yaptığı telefon görüşmesinde, Danimarka'da devam eden Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan saldırıları kınadıklarını belirtti. Fidan, Avrupa'daki İslam karşıtlığının alarm verici seviyeye ulaştığını ve bu tür aşağılık eylemlere izin verilmemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Danimarka hükümetinin bu saldırıları önlemek için hemen harekete geçmesini beklediklerini ifade etti.

DIŞİŞLERİ Bakanı Hakan Fidan, Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen ile telefonda görüşerek, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e karşı devam eden saldırıları kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Görüşmede, Bakan Fidan, Danimarka'da kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e karşı devam eden ve süreklilik kazanan alçak saldırıları kınadığımızı yinelemiştir. Bakan Fidan devamla, Avrupa'daki İslam karşıtlığının alarm verici seviyeye ulaştığını, hatta bunun bir salgın haline gelmiş olduğunu vurgulayarak, ifade özgürlüğü adı altında söz konusu aşağılık eylemlere izin verilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtmiştir. Bakan Fidan ayrıca, bu saldırıların önlenmesi için Danimarka hükümetinin derhal harekete geçmesini beklediğimizi de kaydetmiştir" denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıları kınadı - Son Dakika


Advertisement