Erzurum'da düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda 39 kişi tutuklandı - Son Dakika
Politika

Erzurum'da düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda 39 kişi tutuklandı

Erzurum\'da düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda 39 kişi tutuklandı

Erzurum merkezli 8 ilde gerçekleştirilen dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 47 şüpheliden 39'u tutuklandı. Operasyonda, sosyal medya hesapları üzerinden sahte bungalov kiralama firmalarıyla vatandaşları dolandırdığı tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Yapılan aramalarda ise ruhsatsız tabancalar, uyuşturucu, para ve dijital materyaller ele geçirildi.

13.10.2023 20:19  Güncelleme: 21:10

Dolandırıcıların 'Bungalov' tuzağı

Erzurum merkezli 8 ilde dolandırıcılık operasyonu

ERZURUM - Erzurum merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda bungalov kiralama firmaları üzerinden vatandaşları dolandıran şebeke çökertildi.

Edinilen bilgiye göre, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan teknik ve fiziki takip çalışmaları neticesinde 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

"Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Yönetmek, Üye Olmak ve Nitelikli Dolandırıcılık" suçlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında sosyal medya hesapları üzerinden yasal bungalov kiralama firmalarının bilgileri kullanılarak açılan sahte hesaplar ve sitelerden vatandaşları dolandırdığı tespit edilen şahıslara yönelik Erzurum, Mersin, Adana, Gaziantep, Antalya, Tekirdağ, Batman ve Manisa illerinde yapılan eş zamanlı operasyonda toplam 47 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahısların ikamet ve araçlarında yapılan aramalar neticesinde; 4 adet ruhsatsız tabanca, 124 adet fişek, 10.22 gr esrar maddesi, 8 adet uyuşturucu hap, 168 bin 50 TL para, 49 adet cep telefonu ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Gözaltına alınan 47 şahıs emniyetteki sorgularının ardından sabah saatlerinde Erzurum adliyesine sevk edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Erzurum'da düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda 39 kişi tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement