Hasip Kaplan'dan 6 muhalefet liderinin bir araya geldiği toplantıya tepki! - Son Dakika
Politika

Hasip Kaplan'dan 6 muhalefet liderinin bir araya geldiği toplantıya tepki!

6 muhalefet partisinin genel başkanları Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem başlığıyla dün akşam 5 saatten fazla süren bir toplantı gerçekleştirdi. Tarihi zirveye HDP'nin davet edilmemesine art arda tepkiler yükselirken, eski Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da Twitter hesabından dikkat çeken paylaşımlarda bulundu. Liderlerin fotoğrafını "Kürt Düşmanı İttifak" notuyla paylaşan Kaplan, bir başka tweet'inde ise "90'ların Fotoğrafı gibi..!" dedi.

13.02.2022 11:38  Güncelleme: 11:55

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla dün akşam 6 partinin liderleri kritik bir toplantıya imza attı. Gündem yaratan zirve 5 saatten fazla sürerken, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem konusunda nihai istişarelerin gerçekleştirildiği toplantıya HDP'nin çağrılmaması ise tartışma yarattı.

"HDP'Yİ YOK SAYAN TÜRKİYE'YE NASIL BİR GELECEK VADEDECEK?"

HDP kanadından art arda tepkiler yükselirken, Eş Genel Başkan Mithat Sancar "Bugün 6 muhalefet partisinin başkanları bir araya geliyor, gelsinler çok iyi yapıyorlar. Diyalog, görüşme, tartışma iyidir. Ama HDP'yi yok sayan, bu diyalogda HDP'yle ilişki kurmayı HDP'yle müzakere yürütmeyi planına koymayan bir anlayışın Türkiye'ye nasıl bir gelecek vadettiğini de açıklaması gerekiyor. HDP'yle diyalog içinde olmak, mutabakat aramak şarttır. Kim ki HDP'yi düşmanlaştırır onun AK Parti ve MHP'den farkı yoktur. HDP'ye düşmanca yaklaşan herhangi bir partinin Türkiye'de kendini muhalefet gücü saymaya da hakkı yoktur" dedi.

"YARINLAR KURUCU ORTAK İRADENİN OLACAK"

Sancar'ın ardından HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya da toplantıya "Kürtsüz bir ittifak olabilir ama milletin ittifakı olamaz. Yarınlar yalnızca Türk'ü değil, bütün Türkiye'yi kucaklayan, kurucu bir ortak iradenin olacak" sözleriyle tepki gösterdi.

Hasip Kaplan'dan 6 muhalefet liderinin bir araya geldiği toplantıya tepki: Kürt Düşmanı İttifak

HASİP KAPLAN'DAN ART ARDA PAYLAŞIMLAR

6 muhalefet liderinin tarihi zirvesine HDP adına tepki gösteren bir başka isimse eski Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan oldu. Twitter hesabından birbirinden sert paylaşımlarda bulunan Kaplan, liderlerinin fotoğrafını önce "Kürt Düşmanı İttifak" notuyla sonra ise "90'ların Fotoğrafı gibi..!" diye paylaştı.

Hasip Kaplan'dan 6 muhalefet liderinin bir araya geldiği toplantıya tepki: Kürt Düşmanı İttifak
Hasip Kaplan'dan 6 muhalefet liderinin bir araya geldiği toplantıya tepki: Kürt Düşmanı İttifak
Hasip Kaplan\'dan 6 muhalefet liderinin bir araya geldiği toplantıya tepki!

Son Dakika Politika Hasip Kaplan'dan 6 muhalefet liderinin bir araya geldiği toplantıya tepki! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Mahmut Mahmut: Tüm konularda uzlaştık diye açıklama yapmışlar ?? ne oynuyorsanız az öte de oynayın. Millet seçim öncesi tüm gece içse bile o kafaya giremez. Dışardan ne kadar sahte ve komik olduklarının farkında bile değiller. Pesss 3 0 Yanıtla
  • Cemal altın: Hasip efendi, kökeni ne olursa olsun herhangi bir seçmen size ülkeyi böl diye neden oy versin ki?. Öyle bir parti meşru değildir. 2 1 Yanıtla
  • Ahmet Karadeniz: Rabbim Bu ülkeyi sizin şerrinizden korusun inşallah 0 0 Yanıtla
  • Yasin Alpata: Yeyin birbirinizi.Beter olun ..Allah bu vatanı sizin elinize düşürmesin.. 0 0 Yanıtla

Advertisement