Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Pakistan'ın Milli Günü'nü kutladı - Son Dakika
Politika

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Pakistan'ın Milli Günü'nü kutladı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Pakistan\'ın Milli Günü\'nü kutladı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Yusuf Cüneyd'in ev sahipliğinde yapılan törenle Pakistan'ın Milli Günü'nü kutladı. Güler, Türkiye ile Pakistan arasındaki dostluk ve kardeşliğin güçlü bir şekilde devam edeceğine inandığını belirtti.

04.04.2024 23:25  Güncelleme: 19:19

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bizler, en zor zamanlarda birbirine destek vermiş, sevinçleri ve üzüntüleri paylaşmış ve ortak idealleri güçlü bir şekilde benimsemiş iki kardeş ülkeyiz." dedi.

Pakistan Milli Günü, Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Yusuf Cüneyd'in ev sahipliğinde büyükelçilik rezidansında yapılan törenle kutlandı.

Törene, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız, AK Parti Genel Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, kuvvet komutanları, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir ile yerli ve yabancı misyon temsilcileri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende, iki ülkenin milli marşları okundu, ardından iftar yemeğine geçildi.

İftar yemeğinin ardından konuşan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, burada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Pakistan'ın Milli Günü'nü kutladı.

Pakistan halkına saygı ve selamlarını sunan Bakan Güler, bu vesileyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da selamlarını iletti. Güler, Pakistan'ın bağımsızlığı ve bütünlüğü için savaşan şehitleri ve gazileri saygıyla andı.

Pakistan'ın, bölgesinde ve dünyada stratejik önemi yüksek bir ülke olduğunu vurgulayan Güler, özellikle son yıllarda her alanda gelişip güçlenen Pakistan'ın, bölgesinde ve dünyada barış, istikrar ve güvenin inşasında önemli bir rol üstlendiğini söyledi.

Türkiye'nin de Pakistan'ın bu etkinliğinden ziyadesiyle memnun olduğunu dile getiren Güler, Türk milletinin gönlünde Pakistanlıların her zaman müstesna bir yere sahip olduğunu ve olmaya devam edeceğini kaydetti.

"Bizler, en zor zamanlarda birbirine destek vermiş iki ülkeyiz"

Türkiye ile Pakistan arasında tarihten gelen köklü dostluk ve kardeşlik ilişkileri, ortak değerler ve sarsılmaz bağlar bulunduğuna dikkati çeken Güler, sözlerine şöyle devam etti:

"Geçmişten bugüne intikal eden bu bağlar, ülkelerimiz arasında çok yönlü işbirliği ve üst düzey ilişkilere zemin hazırlarken, ortak geleceğimize de yön vermektedir. Bizler, en zor zamanlarda birbirine destek vermiş, sevinçleri ve üzüntüleri paylaşmış ve ortak idealleri güçlü bir şekilde benimsemiş iki kardeş ülkeyiz. Maruz kaldığımız elem verici hadiseler ve doğal afetler karşısında iki ülkenin birbirinin yardımına koşması, ülkelerimiz arasındaki birlikteliğin ne denli güçlü olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur." dedi.

Pakistan'ı, uluslararası ilişkilerde en güvenilir ortaklardan biri olarak gördüklerini ifade eden Güler, ikili ülke arasındaki ilişkilerin her alanda mükemmel seviyede olmasına çok büyük önem verdiklerini söyledi. İkili ilişkilerin son yıllarda artan bir ivmeyle geliştiğini belirten Güler, bu ilişkileri daha büyük ve kapsamlı işbirlikleri ile güçlendirme azim ve kararlılığını taşıdıklarını dile getirdi.

"Yüksek sinerji ve tecrübe paylaşımı, yeni ve kapsamlı işbirliklerine de kapı açmaktadır"

Bunların başında askeri işbirlikleri ve savunma sanayisinin geldiğini belirten Güler, "Özellikle savunma sanayii alanında hayata geçirdiğimiz projelerin ortaya koymuş olduğu yüksek sinerji ve tecrübe paylaşımı, yeni ve kapsamlı işbirliklerine de kapı açmaktadır. Birbirimize olan güvenimiz ve desteğimizi, bundan sonra da işbirliğimizin katlanarak artması için en büyük teminat olarak görüyoruz." diye konuştu.

Pakistan'la olan güçlü bağları geliştirmekte, bölgesel ve küresel barış ve istikrar için birlikte hareket etmekte kararlılıklarını vurgulayan Güler, "Türkiye ile Pakistan arasındaki dostluk ve kardeşliğin ezelden ebede güçlü bir şekilde devam edeceğine yürekten inanıyoruz." dedi.

Pakistan'ın Milli Günü'nü kutlayan Bakan Güler, bu vesileyle yarın idrak edilecek Kadir Gecesi'ni ve Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.

Törende konuşan eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman ise davet nedeniyle Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Yusuf Cüneyd'e teşekkür etti. Pakistan'ın, Türkiye'nin zor dönemlerinde yardıma koştuğunu dile getiren Kahraman, özellikle İstiklal Savaşı'nda bulundukları yardımın önemine dikkati çekti.

Milli Türk Talebe Birliği Başkanlığı yaptığı dönemde Pakistan için bir miting düzenlediklerini hatırlatan Kahraman, "Pakistan'ın ana davalarından biri de Keşmir'dir. Çok büyük bir zulüm, gayrıadil bir hadise ve dünya hukukunun yüz karasıdır. Keşmir, bizim de davamızdır. Dostluğumuz ilerlemeye devam edecek." ifadelerini kullandı.

"Türkiye ile Pakistan asırlık bağlara dayanan ilişkilere sahip"

Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Yusuf Cüneyd de misafirleri "Pakistan Milli Günü" etkinliğinde ağırlamaktan onur duyduğunu belirtti.

Söz konusu günün alt kıta tarihinde büyük önem taşıdığına dikkati çeken Cüneyd, ülkesinin tüm zorluklara rağmen olağanüstü bir dayanıklılık ve kararlılık sergilediğini anlattı.

Cüneyd, Pakistan'ın uluslararası alanda hak ettiği yeri almak için çok yol kat ettiğini, 75 yıllık süreçte ülkesinin temellerinin, herkesi kapsama, devamlılık, ilerici zihniyet, toplumda cinsiyet eşitliği ve temel insan hakları üzerine kurulduğunu dile getirdi.

Pakistan halkının bilim, sanat, spor, teknoloji gibi alanlarda yeteneklerini kanıtladığını aktaran Cüneyd, Pakistan'ın ve bölgenin refahı için uluslararası ortakları ve dostlarıyla birlikte çalışmaya devam edeceklerine işaret etti.

Cüneyd, Türkiye ile Pakistan'ın asırlık bağlara dayanan ilişkilere sahip olduğunu ifade ederek, söz konusu durumun "iki ülke, tek millet" gibi duyguların somut örneği olduğunu söyledi.

İki ülke arasındaki "kardeşlik bağlarının" gelecek nesillere aktarılması için Türkiye ile çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Cüneyd, Türk halkı ve hükümetinin felaketlerde her zaman Pakistan'ın yanında olduğunu dile getirdi.

Büyükelçi Cüneyd ayrıca, Türk milletine ve özel olarak da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ikili ilişkiler konusunda minnettar olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından, Pakistan Milli Günü dolayısıyla pasta kesildi. Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Pakistan'ın Milli Günü'nü kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement