Sakarya'da Cumhuriyet'in 100. yılı coşkuyla kutlandı - Son Dakika
Politika

Sakarya'da Cumhuriyet'in 100. yılı coşkuyla kutlandı

Sakarya\'da Cumhuriyet\'in 100. yılı coşkuyla kutlandı

Sakarya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Adapazarı Kültür Merkezi önünde düzenlenen törende, 1923 öğrencinin harmandalı zeybeği gösterisi büyük ilgi gördü. Vali Karadeniz'in konuşmasıyla devam eden kutlamalar, kortej geçişiyle sona erdi.

29.10.2023 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'da coşkuyla kutlanan Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde 1923 öğrencinin harmandalı zeybeği gösterisi göz doldurdu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı her ilde olduğu gibi Sakarya'da da coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet'in 100. yılı çerçevesinde Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde tören düzenlendi. Kutlamalar saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, günün anlam ve

önemini belirten bir konuşma yaptı. Öğrencilerin Geyve yöresine ait folklor gösterisiyle devam eden kutlamalar, 1923 öğrencinin harmandalı zeybeği oynamasıyla devam etti. Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde öğrencilerin sergilediği zeybek gösterisi vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Kutlamalar, gaziler, öğrenciler, sporcular, jandarma, polis, AFAD, itfaiye, 112 ekiplerinin kortej geçişiyle sona erdi.

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Vali Karadeniz, "Bugün geçmişimizden aldığımız güç ile ezelden ebede büyük umutlar ve emin adımlarla birlik beraberlik içerisinde yürürken Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletinin karakterine ve geleneklerine en uygun idari olarak ifade ettiği geleceğimizin teminatı, dirilişin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutlamanın gururu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz" dedi.

Törene Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, ilçe belediye başkanları, üniversite rektörleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Sakarya'da Cumhuriyet'in 100. yılı coşkuyla kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement