'Sayın'lar Serbest Bırakıldı - Son Dakika
Politika

'Sayın'lar Serbest Bırakıldı

\'Sayın\'lar Serbest Bırakıldı

Hakkari'de 'Sayın' Dilekçeleri Yüzünden Gözaltına Alınan Başkanlar Serbest Bırakıldı

02.07.2008 22:28

Hakkari'de ellerine aldıkları 'Sayın Abdullah Öcalan Demek Suçsa Ben de Sayın Abdullah Öcalan Diyorum ve Bu Suçu İşleyerek Kendimi İhbar Ediyorum' yazılı dilekçelerle adliyeye giden il ve ilçe belediye başkanlarının bir süre gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldıkları belirtildi.

Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt, Şemdinli Belediye Başkanı Hurşit Tekin, Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin, Yüksekova Belediye Başkanı Salih Yıldız, DTP İl Başkanı Hasan Güzel, polis tarafından önce sağlık kontrolleri yapılmak üzere Hakkari Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ardından İl Emniyet Müdürlüğü'nde bir süre gözaltında tutulan ve ifadeleri alınan başkanlar daha sonra serbest bırakıldı.

Öte yandan, dilekçe için adliyeye giden partililerin ise gruplar halinde ifadelerinin alınmasına devam edildiği belirtildi. İfadeleri alınan şahısların sağlık kontrolleri yapılmak üzere hastaneye götürülmeleri, ardından da İl Emniyet Müdürlüğü'nde de ifadeleri alınarak daha sonra serbest bırakmaları bekleniyor.

Serbest bırakıldıktan sonra İHA muhabirine konuşan Yüksekova İlçesi Belediye Başkanı Salih Yıldız, "sayın" kelimesinin Türkiye'de fobileştiğini, bu kelime ile hitap edilmesinin yasalara aykırı olmadığını söyledi. Yıldız, "Bu sayın kelimesinin gerçekten yasalarla düzenlenmesi gerekir. İnsanlara sayın demek kadar güzel bir şey olmadığına inanıyoruz. Ama her nedense kafalar sayın kelimesine takılmış. Türkiye'nin demokratikleşmesi ve şeffaflaşması için bu çabayı harcıyoruz. Umarız sayın Başbakan bu sesimizi duyacaktır" dedi.

Demokratik Toplum Partisi Hakkari İl Başkanı Hasan Güzel ise, bu gelişmelerin ve olumsuzlukların ileriki günlerde artacağından endişe etmekte olduğunu belirterek, yarın bin veya 10 bin kişinin bile bu tür başvurularda bulunacağı kanaatinde olduğunu söyledi. Güzel, "Biz hiçbir anlam ve vesileyi taşımamak üzere sayın diyoruz" şeklinde konuştu.

(NT-MET-OK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Sayın'lar Serbest Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement