SP'den "İslam Birliği Kurulsun" Çağrısı - Son Dakika
Politika

SP'den "İslam Birliği Kurulsun" Çağrısı

SP\'den "İslam Birliği Kurulsun" Çağrısı

SP Bursa İl Başkanı Selim Sait Terzioğlu, yeni adil bir dünya düzeni için İslam Birliğinin kurulmasının zaruri bir ihtiyaç haline geldiğini savundu.

21.11.2012 14:33  Güncelleme: 14:31

Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Selim Sait Terzioğlu, yeni adil bir dünya düzeni için İslam Birliğinin kurulmasının zaruri bir ihtiyaç haline geldiğini savundu.

'AK Parti'nin 10 yıllık icraatları ve terörist İsrail'in Gazze Katliamı' konulu bir basın toplantısı düzenleyen Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Selim Sait Terzioğlu, "Buruk bir Kurban Bayramı yaşadık. Ülkemizde ve etrafımızda kan ve gözyaşı hüküm sürerken, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hükümet ve muhalefet tarafından suni bir krize dönüştürüldü. Bu kadar zulmün, kan ve gözyaşının hüküm sürdüğü zamanlarda, 29 Ekim'i bahane ederek kendilerine siyasi rant sağlamaya çalışan iktidar ve muhalefeti kınıyoruz" dedi.

Ekonomideki kötüye gidişin sona ermesinin siyonizmin planlarının bozulmasına bağlı olduğunu ifade eden Terzioğlu, "Ülkedeki ahlaki çöküntünün, zulmün, terörün, içimizdeki ve komşularımızdaki kan ve gözyaşının bitmesi siyonizmin planlarının bozulmasına bağlıdır. Bunun yolu da AB sevdasından ve ABD ile stratejik ortaklıktan, BOP eş başkanlığından vazgeçip D8'in devam ettirilmesi ve İslam Birliğinin Türkiye'nin öncülüğünde kurulması için gayret sarf edilmesinden geçmektedir. Hükümet ve Meclis'teki vekiller, partiler Mısır ve İran ile bir araya gelerek bu adımı radikal olarak atmalıdır. Böyle bir adımın atılması halinde buna ülke insanı olarak gönülden destek vereceğimizi belirtiyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin İsrail'in nefesi ve can damarı olduğunu ifade eden Terzioğlu, "Başta İslam coğrafyası olmak üzere dünyadaki kan ve gözyaşının durdurulması, yeni ve adil bir dünyanın tesisi için İslam Birliğinin kurulması, artık hava ve su gibi olmazsa olmaz zaruri bir ihtiyaç haline gelmiştir. Biz inanıyoruz ki bu ülkenin insanları ferasetli ve sabırlıdır, ileri görüşlüdür. Yine inanıyor ve diyoruz ki, halkımız milli görüşün efsane belediyecilik anlayışını, genelde de ekonomik bağımsızlık hareketini iktidara taşıyacaktır" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika SP'den 'İslam Birliği Kurulsun' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement