TBMM'de Sigara Bırakma Kampanyası - Son Dakika
Politika

TBMM'de Sigara Bırakma Kampanyası

TBMM\'de Sigara Bırakma Kampanyası

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Can boğazdan geldiği gibi can boğazdan çıkar.

14.11.2013 15:47

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Can boğazdan geldiği gibi can boğazdan çıkar. Boğazımızdan geçen her şeye dikkat etmemiz lazım" dedi.

TBMM'de sigaranın zararları ve sağlıklı yaşam konularında genel bilinçlenmeye katkı sağlamak amacıyla başlatılan sigarayı bırakma kampanyasına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'de 5 yıllık süreçte 2 milyonu aşan sigara bağımlısının sigarayı bıraktığının altını çizdi. Dünya Sağlık Örgütü'nün bu anlamda Başbakan'a ödül verdiğini hatırlatan Bakan Müezzinoğlu, "Takdiri en çok hak eden toplumsal sahiplenmedir. Bu düzenlemelere cevap veren içicilerimizin başarısıdır. Türkçe'de bir söz var, 'Can boğazdan gelir' kısmını tekrar tekrar söyleriz. Can boğazdan da çıkar. Gelen canın sağlıklı sürdürülebilmesi için boğazımızdan geçen her şeye dikkat etmemiz lazım" diye konuştu.

Milletvekillerini de sigara konusunda uyaran Bakan Müezzinoğlu, "İdare amirlerimizin odasında sigara içiliyorsa dönüp kendimize bakmamız lazım. Ben zaman zaman milletvekillerimizin odasında şahit olmasam da duman kokusu 'burada sigara içiliyor' diyor. İnandığımız işi önce kendimiz yapmamız lazım" şeklinde konuştu.

Anne ve babaların özellikle dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Müezzinoğlu, dünyaya gelen bebeklerin yüzde 99'unun sağlıklı şekilde dünyaya geldiğini belirterek, "Sonralarında bu yaşamı sağlıksız bir yaşam şekline dönüştürme hakkına sahip değiliz. Evladımıza 'şunu yeme' derken kendimiz de yememeliyiz. 'Sigara içme' derken anne baba içiyorsa, içtiği sigaranın nefesi ile çocuğu kokluyorsa çocuğunu pasif içici haline getiriyor" ifadelerini kullandı.

Bu işi sadece Sağlık Bakanlığı'nın bir sorunu olarak değil, çok sektörlü bir sorun olarak görmek gerektiğini vurgulayan Müezzinoğlu, "Sağlıklı toplum huzurlu toplumdur, üreten toplumdur. Sivil dinamiklerimiz ve yerel yönetimlerimiz toplumun sağlığı ile ilgili, sağlıklı sokaklar, sağlıklı alanları çok daha önemsemeli. Bireye dokunan, onların hayat tarzını, sağlıklı yaşam anlayışını yönlendirecek projelerde çok daha güçlü olmalarını istiyoruz. Esas gayretimizi sağlıklı bir ömür sürebilmemiz adına dinamiklerimizi çok sektörlü bir anlayışla ve gündemimizde dinamik bir şekilde tutarak yaşam felsefemize yerleştirmemiz gerektiğine inanıyorum. TBMM'nin bu çalışmasının örnek bir çalışma olduğunu düşünüyorum" açıklamasını yaptı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika TBMM'de Sigara Bırakma Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement