Asgari Ücret Tespit Komisyonu 13 Haziran'da Toplanacak - Son Dakika
Soğuk Haber

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 13 Haziran'da Toplanacak

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 13 Haziran\'da Toplanacak

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 13 Haziran'da toplanacak ve temmuz ayında yapılması planlanan ara zammı ele alacak. İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, asgari ücret artış oranının ilk 6 ayın TÜFE'si dikkate alınarak yapılmasını istedi. TÜFE'nin yüzde 15.26 seviyesinde gerçekleşmesi nedeniyle yeni asgari ücretin 9 bin 775 lira olması bekleniyor ve Haziran ayı enflasyonunun da eklenmesiyle bu rakamın 10 bin lira seviyesine çıkması bekleniyor.

09.06.2023 19:22

Milyonlarca asgari ücretlinin beklediği tarih belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 13 Haziran'da toplanacak. Toplantı tarihinin açıklanmasının ardından asgari ücrete ne kadar zam gelecek merak konusu oldu. Kullanıcıalr tarafından Temmuz ayında yapılabilecek tahmini 2023 asgari ücret zammı araştırılıyor. Peki, Asgari ücrete ne zaman zam yapılacak? 2023 Asgari ücret zammı belli oldu mu? Asgari ücret zammı ne zaman? Detaylar haberimizde...

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI NE ZAMAN?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 13 Haziran'da toplanacak. Komisyon, temmuz ayında yapılması planlanan ara zammı ele alacak.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Asgari ücret zammının TL üzerinden değerlendirilmesini isteyen İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, "Asgari ücret artış oranına ilişkin beklentimiz, ilk 6 ayın TÜFE'si dikkate alınarak yapılması yönündedir" dedi. Eğer hesaplama iş dünyasının dile getirdiği enflasyon üzerinden yapılırsa işçi kesimi hayal kırıklığına uğrayacak. TÜİK verilerine göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ilk 5 ay için yüzde 15.26 seviyesinde gerçekleşti. Yüzde 15'lik zamma göre yeni asgari ücret 9 bin 775 lira oluyor. Haziran ayı enflasyonunun da eklenmesiyle bu rakamın 10 bin lira seviyesine çıkması bekleniyor.

Son Dakika Soğuk Haber Asgari Ücret Tespit Komisyonu 13 Haziran'da Toplanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement