Ağabeyim Quaresma'yı Keserse Şaşırmayın - Son Dakika
Spor

Ağabeyim Quaresma'yı Keserse Şaşırmayın

Ağabeyim Quaresma\'yı Keserse Şaşırmayın

Adnan Aybaba gündemdeki konulara hem bir aile üyesi hem de gazeteci kimliğiyle açıklık getirdi.

18.06.2012 12:05  Güncelleme: 14:20

Beşiktaş'ın teknik direktör hakkındaki kararını eski kaptanı Samet Aybaba'dan yana kullanmasının ardından gazeteci Adnan Aybaba gündemdeki konulara hem bir aile üyesi hem de gazeteci kimliğiyle açıklık getirdi.

İşte Adnan Aybaba'nın ağabeyi Samet Aybaba'nın göreve getirilmesine dair yaptığı açıklamalar;

Beşiktaş yönetimi uzun süren bir sürecin ardından teknik direktör tercihini Samet Aybaba'dan yana kullandı. Bir aile üyesi olarak yönetimin verdiği bu kararı aile olarak nasıl karşıladınız.

Çok üst düzeyde bir sevinç yaşadık doğal olarak. Ağabeyim yıllarca Beşiktaş'a hizmet etmiş kaptanlık yapmış bir isim. Sonuç itibariyle bu kararı 20-24 sene boyunca bekledi. Rıza Çalımbay teknik direktörlüğü başladı 3 sene sonra Beşiktaş'ın başına geçti, Ertuğrul Sağlam teknik adamlığa başladı 2 sene sonra Beşiktaş'ın başına geçti. Tayfur Havutçu'nun o kadar bile olmadı. Sonuç itibariyle Samet Aybaba bu ülke futboluna imza atmış bir isim. Ben haberi aldığımda yurt dışındaydım. Büyük bir sevinç yaşadık aile olarak.

"BURSASPOR'UN  ŞAMPİYONLUĞUNDA PAYI VAR"

Peki şu an itibariyle Beşiktaş'ın yaşadığı bir ekonomik sorun var. Bu sorun da ciddi boyutlarda. Samet Aybaba bir anlamda çok riskli bir dönemde Beşiktaş'ın başına geçti. Bu baskıyı kaldırabilir mi?

-Bundan kimsenin şüphesi olmasın, Samet Aybaba bu camianın içinden yetişmiş ve bu camiaya emek vermiş bir isim. Kesinlikle bu görevi başaracağından en ufak bir şüphem dahi yok. Samet Aybaba Beşiktaş'ı her noktasına kadar tanıyan bir futbol adamı. Ayrıca camianın da ona büyük destek verdiğini ve onun etrafında kenetlendiğini biliyorum. Bu Beşiktaş adına çok büyük bir gelişme. Samet Aybaba Trabzon spor'da görev aldığında kulübün telefonları dahi çalışmıyordu. O takımda büyük işler yaptı. Ayrıca Bursaspor'da büyük bir gençleştirme hamlesi yaptı. Ben Bursaspor'un kazandığı şampiyonlukta Ertuğrul Sağlam'ın büyük teknik adamlık başarısıyla beraber Samet Aybaba'nın Bursaspor'da yaptığı gençleştirme hamlesinin de temel etken olduğunu düşünüyorum.

"QUARESMA'YI KESER GENÇ FUTBOLCU OYNATIR"

Mali sorunlar sebebiyle Beşiktaş'ta başlaması beklenen bir alt yapı hamlesi söz konusu? Muhammed, Atınç, Erkut gibi isimlerin forma giyip giyemeyecekleri sürekli tartışılıyor. Bu oyunculara forma vermek de bir risk içeriyor doğal olarak. Sizce Samet Aybaba Beşiktaş'ta alt yapı devrimini başlatabilir mi?

-Benim bundan en ufak bir şüphem dahi yok. Samet Aybaba, Gençlerbirliği döneminde henüz 17 yaşındaki Serkan Balcı'yı Fenerbahçe'ye karşı oynatmış bir teknik adam. Samet Aybaba sahada iş yapacak futbolcu ile ilgilenir. Quaresma'yı kesip onun yerine genç bir futbolcuya forma verirse kimse şaşırmasın.

"ÇARŞI DESTEK VERECEK"

Camiayı iyi tanıyan bir kişi olarak sizce tribünler Samet Aybaba'nın yanında durur mu?

-Geçmişte yaşanan bazı üzücü olaylar var ama ben Çarşı grubu üyeleriyle görüşen bir spor adamıyım. En ufak bir sorun olacağını zannetmiyorum. Taraftar Samet Aybaba'ya bu zor günlerde kesinlikle destek verecektir.

Egemen Korkmaz ile ilgili her gün farklı iddialar gündeme geliyor. Sizce Egemen Beşiktaş'ta kalacak mı? Samet Aybaba'nın bu konuda nasıl bir karar vereceğini düşünüyorsunuz?

-Bu konuda benim söyleceklerim bir tahminden öteye gidemez. Egemen çok kaliteli bir oyuncu, ağabeyimin onu takımda tutmak isteyeceğine inanıyorum. Egemen'de biraz ücretinde indirime giderse Beşiktaş'ta kalır. Beşiktaş Egemen'i, Egemen Beşiktaş'ı kaybetmemeli.

"EN SERT BEN ELEŞTİRİRİM"

Sonuç itibariyle spor medyasında yer alan bir kişiniz. Samet Aybaba'nın Beşiktaş'taki yönetim tarzına dair bir eleştiride bulunma ihtimaliniz var mı?

-Ağabeyime her konuda destek vermeye hazır bir kişiyim. Ancak hatasını görürsem eleştirmekte en ufak bir şüphem olmaz hatta en fazla eleştiren kişi de ben olurum. Beşiktaş başka ağabey-kardeş ilişkisi başka bir şey.

ÖZEL HABER - Eray AYDEMİR

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Ağabeyim Quaresma'yı Keserse Şaşırmayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement