Apos;'artık Rakip Oldular'' - Son Dakika
Spor

Apos;'artık Rakip Oldular''

Apos;'artık Rakip Oldular''

Efsane futbol adamı Franz Beckenbauer, Bayern Münih ve Alman Futbolu'nda son dönemde sorulan sorulara yanıt verdi.

24.01.2014 10:41

2 Türk de listede

Geçtiğimiz yıla adeta damga vuran ve sezonu 'üçleme' ile tamamlayan Bayern Münih, Jupp Heynckes sonrası bu sezon yoluna Pep Guardiola ile devam ediyor. Peki, kulübün Onursal Başkanı ve Dünya Futbolu'nun efsane ismi Franz Beckenbauer Bavyera ekibi hakkında ne düşünüyor?

İşte Beckenbauer'in başta Bayern olmak üzere Alman Futbolu'na yönelik Bild'e yaptığı o açıklamalar...

1- Bayern'in yenilmezliği

Hiçbir takım sezon boyunca yenilmez kalamaz. Ama bunu belki Bayern Münih bu sezon başarabilir zira yaklaşan Dünya Kupası pek çok oyuncuyu forma sokacak, diri tutacaktır. Bu da olursa bir ilki başarmış olacaklar.

2-Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu'nun tekrarı

Bugüne kadar hiçbir takım Şampiyonlar Ligi'nde üst üste iki kez şampiyon olamadı. Başlarda elemeli turlarda sürpriz yaşamazsa Bayern Münih'in ikinci kez şampiyonluğu mümkün.

3-Lahm orta sahada Schweinsteiger'e alternatif oldu

Lahm kaleci hariç her yerde oynayabilir ve çok yönlü oyuncu profilinin en iyi örneği konumunda.  Savunma önünde hangisinin oynayacağına Guardiola ile beraber Schweinsteiger'in fiziksel olarak ne kadar hazır olduğu belirleyecek.

Manchester'da hedef bir Bayernli!

4-Wolfsburg ikinci büyük güç olabilir

Uzun vadede böyle bir şey gerçekleşebilir. On yıllık süreçte sadece Dortmund'u geçmekle kalmaz Bayern Münih'in elinden şampiyonluğu da alabilir. Onlar çok iyi yolda ve bu sezon Şampiyonlar Ligi biletini alırlarsa büyük bir iş başarmış olurlar.

5-Dortmund'dan bir yıldız daha gider mi?

Sanmıyorum. Onlar azımsanmayacak bir miktar paranın da kaybını göze alarak Lewanowski'yi tuttular. Sözleşmeler de bu yüzden vardır. Dortmundluların kontratlarının ayrıntılarını bilmiyorum ama kulübün bir başka yıldız oyuncunun gitmesine izin vereceğini düşünmüyorum

6-Hamburg ve Bremen... İkisinden birisi düşer mi?

İkisi de düşmez. Her iki takım da şu anki konumlarından memnun olmasalar da ligden düşeceğini sanmıyorum ama tehlike de kapıda. Braunschweig ve Nürnberg onların işlerini zorlaştırabilirler.

7-Draxler en geç yazın Schalke'den ayrılır

"Başarımız kendimizin eseri"

Elbette bu Schalke ve Bundesliga için üzücü olur. Öte yandan yurt dışında oynamanın oyuncunun yaşından bağımsız her futbolcu için kişilik ve oyun gelişimi adına önemli olduğunu düşünüyorum. Hele ki bu Arsenal ve Arsene Wenger ise…

8- Ligin gol kralı olarak Kiessling Dünya Kupası'na gider mi?

Zor bir durum… Ama öncelikle Kiessling ile milli takım antrenörü Joachim Löw arasındaki ilişki iyileştirilmeli.  Eğer Klose ve Gomez yetişmezse Löw elbette Kiessling'i düşünecektir ama Thomas Müller ve Mario Götze gibi başka opsiyonlar da var elbette.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Apos;'artık Rakip Oldular'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement