ATP Dünya Turu Finalleri - Son Dakika
Spor

ATP Dünya Turu Finalleri

ATP Dünya Turu Finalleri

Finallerin akşam seansında Arjantinli Del Potro, Fransız rakibi Gasquet'i 2 1 yendi Günün ilk karşılaşmasında ise İsviçreli Wawrinka, Çek Berdych'i 2 1 mağlup etti

05.11.2013 02:07

Profesyonel Erkek Tenisçiler Birliği (ATP) Dünya Turu Finalleri B Grubu'nda oynanan maçta Arjantinli Juan Martin Del Potro, Fransız Richard Gasquet'i 2-1 yendi.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki O2 Arena'da oynanan mücadelenin ilk setinde 7 oyun boyunca iki tenisçi de servislerine tutundu. Sekizinci oyunda Del Potro'nun servisini kıran Gasquet 5-3 öne geçerek önemli bir avantaj yakaladı. Bir sonraki oyunda servis kırarak rakibine hemen yanıt veren Arjantinli tenisçi, 10. oyunu da sıfıra karşı hanesine yazdırdı. Oyunlarda 6-6 eşitliğin ardından gidilen "tie-break"'i 7-4 kazanan Fransız raket, ilk seti 7-6 aldı.

İkinci sette oyuna ağırlığını koyan 25 yaşındaki Del Potro, üst üste üç oyun alarak rakibine 4-1'lik üstünlük sağladı. Fransız tenisçiye servis kırma şansı vermeyen ve seti 6-3 kazanan Arjantinli raket, setlerde durumu 1-1'e getirdi.

Başa baş geçen son sette 7 ve 11. oyunlarda rakibininin servisini kıran Del Potro, seti 7-5, maçı da 2-1 kazanarak finallere iyi bir başlangıç yaptı.

Toplam 2 saat 23 dakika süren mücadelede Del Potro 6 ace, 4 çift ve 40 basit hatayla oynarken, Gasquet 7 ace, 3 çift ve 44 basit hatayla maçı tamamladı.

A Grubu'nda oynanan günün ilk maçında ise 28 yaşındaki İsviçreli tenisçi Stanislas Wawrinka, Çek rakibi Tomas Berdych'i 6-3, 6-7 ve 6-3'lük setlerle 2-1 mağlup ederek finallere galibiyetle başladı. Kariyerinde ilk kez bir sezonda son sekiz raket arasına kalan Wawrinka, ayrıca bu sezon 50. galibiyetini elde etti.

Finallerde A Grubu'nda Rafael Nadal- David Ferrer, B Grubu'nda ise Roger Federer-Novak Djokovic maçları oynanacak. Nadal, geçen hafta BNP Paris Masters Tenis Turnuvası'nda karşılaştığı vatandaşı Ferrer'e yarı finalde elenmişti. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Spor ATP Dünya Turu Finalleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement