Başkurt: "Aikido ile Hep Genç Kalın" - Son Dakika
Spor

Başkurt: "Aikido ile Hep Genç Kalın"

Başkurt: "Aikido ile Hep Genç Kalın"

Aikodo eğitmeni Oğuzhan Ulvi Başkurt, "Aikodo yaparak hem kaliteli bir sosyal ortamın içinde bulunun hem de ileride gençlere aktarabileceğiniz bir sanatınız olsun" dedi.

18.09.2015 12:44

Aikodo eğitmeni Oğuzhan Ulvi Başkurt, "Aikodo yaparak hem kaliteli bir sosyal ortamın içinde bulunun hem de ileride gençlere aktarabileceğiniz bir sanatınız olsun" dedi.

Aikido'nun 4 yaştan itibaren yapılabilen, hiç geç kalınmayan ve ileri yaşta bile rahatlıkla başlanabilecek bir spor dalı olduğunu söyleyen Aikimode Aiki Akademi Baş Eğitmeni 5. Dan Sensei Oğuzhan Ulvi Başkurt sözlerine şöyle devam etti:

"Bu konuda öyle büyük tecrübeler edindik. Kişiler belli bir yaşa gelmiş, spor yapmak istiyor ancak pek çok spor dalının karşısına yaş engeli çıkıyor. Oysa ki Aikido yapmak isteyen biri için yaş engel değildir. Bu konuda çok yakın tarihli örnekler verebilirim. Çetin Öztürk, disiplinli, sabırlı ve kararlı bir iş adamı. İş dünyasının ve spor camiasının başarılı isimlerinden Novi Medya Yönetim Kurulu Başkanı. Çetin Bey, herkese örnek olabilecek bir adım daha attı. 3 sene önce başladığı Aikido'da sabırla çalışarak, siyah kuşak olabilme başarısına ulaştı. Zorlu süreçleri aşarak bir saati aşan özel bir sınavda 50 yaşında birisi için mükemmel sayılabilecek bir performans ile siyah kuşağı elde etmeyi başardı."

ÖZTÜRK: "BAŞARININ DİSİPLİNİ ÇALIŞMA, SABIR VE ÖN YARGILI DAVRANMAMAK"

Aikimode Aiki Akademi'de Aikido eğitimini 35 yaş üstü yetişkinler için oluşturulan özel gruplarda alan Çetin Öztürk, "Başarının sırrı disiplinli çalışma, sabır ve önyargılı davranmamakta gizli. Oğuzhan Başkurt Sensei, beni özel bir programda doğru çalışılma şartlarını oluşturarak adeta bir savaşçıya dönüştürdü. Bu değişim, iş yaşamımı da pozitif etkiledi. Biz yöneticiler için sabah saat 6'da başlayan derslere katılmak çok kolay. Dersten sonra zinde ve enerjik bir şekilde işimizin başına gidebiliyoruz. Yaşıtlarım ya da benim gibi yoğun çalışanlar geç kaldım ya da zamanım yok demesinler" diye konuştu.

"AİKİDO İLE HEP GENÇ KALIN"

Çetin Öztürk'ün başarısından çok memnun olduğunu belirten Başkurt, "30 yaş üstü bir çok insanın bu saatten sonra Aikido yapılır mı demesine inat 50 yaşından sonra siyah kuşağa ulaşan Çetin Öztürk'ün başarı hikayesi herkesin örnek alabileceği bir model. Bu başarıdan çıkacak çok güzel bir mesaj var. Gelin Aikido yapın, 40, 50, 60 hatta 70'li yaşlarınızda bile sağlıklı ve dinç kalın. Hem kaliteli bir sosyal ortamın içinde bulunun hem de ileride gençlere aktarabileceğiniz bir sanatınız olsun. Bu sayede hep genç kalacaksınız" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Başkurt: 'Aikido ile Hep Genç Kalın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement