Beşiktaş-Mendes Ortaklığı Tam Gaz Devam Ediyor - Son Dakika
Spor

Beşiktaş-Mendes Ortaklığı Tam Gaz Devam Ediyor

Beşiktaş-Mendes Ortaklığı Tam Gaz Devam Ediyor

Beşiktaş, geçtiğimiz sezonun başında Ricardo Quaresma transferi ile birlikte, 'Portekizli Futbolcu' pazarına giriş yapmıştı.

09.06.2011 16:30

Beşiktaş, geçtiğimiz sezonun başında Ricardo Quaresma transferi ile birlikte, 'Portekizli Futbolcu' pazarına giriş yapmıştı.

Quaresma'nın ardından Simao Sabrosa, Manuel Fernandes ve Hugo Almeida, Siyah Beyazlı takımın kadrosuna katılmıştı.

Bu futbolcular Beşiktaş'a gelirken Delgado, Tello, Fink, Tabata ve Holosko gibi oyuncular ise Siyah Beyazlılar ile yollarını ayırmak zorunda kalmışlardı.

Bu sezonun başında da Siyah Beyazlı futbol komitesi Portekizli olmasa da Portekiz Ligi'nde forma giyen Brezilya doğumlu Sidnei 1 yıllığına kiraladı.

Yeni sezon öncesi ise Bobo ile yollar ayrılırken, Ferrari'den kendisine takım bulması istendi.

Beşiktaş'ın son bir yıldır kadrosuna kattığı bu 5 futbolcunun Portekiz doğumlu olmaları veya belli dönemlerde Portekiz Ligi'nde boy göstermeler dışında ortak özellikleri de aynı menajerlik şirketine bağlı olmaları. 1996 yılında menajerlik hayatına giriş yapan Jorge Mendes'in sahibi olduğu Gestifute şirketinin futbolcuları olan bu isimlere bir yenisinin daha eklenmesi an meselesi.

Atletico Madrid'in 22 yaşındaki Brezilyalı oyuncusu Diego Costa bir süredir Beşiktaş yönetimini gündemini meşgul ediyor. İspanyol kulübü ile yapılan görüşmelerden hala net bir sonuç çıkmadı. Eğer Costa önümüzdeki günlerde Beşiktaş'a transfer olursa Siyah Beyazlı takımın kadrosunda Gestifute şirketine bağlı altıncı oyuncusu olacak.

Beşiktaş futbol komitesinin Quaresma transferinden önce ilk kez 2007-2008 sezonun başında Rodrigo Tello transferi ile tanıştığı Mendes ile iş ilişkisini son bir yılda yüksek seviylere taşıdı.

Mendes'in sahibi olduğu Gestifute şirketinin bünyesinde Real Madrid'den teknik direktör Jose Moriunho, Cristiano Ronaldo, Pepe, Angel Di Maria, Ricardo Carvalho, Mancester United'den Nani, Anderson, Bebe, AC Milan'dan Tiago Silva gibi isimlerinde yer aldığı tam 79 futbolcu ve 1 teknik adam yer alıyor. Dünya futbol piyasasında 30'a yakın kulüp ile çalışan şirketin şu anda Portekiz Ligi dışında bir takımda en çok futbolsunun forma giydiği kulüp ise Beşiktaş.

Bugün itibari ile Gestifute'nin 5 futbolcusu Siyah Beyazlı takımın kadrosunda yer alıyor. Diego Costa transferi de tamamlanırsa bu sayı 6'ya çıkacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Beşiktaş-Mendes Ortaklığı Tam Gaz Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement