Bucaspor Sürpriz Peşinde - Son Dakika
Spor

Bucaspor Sürpriz Peşinde

Bucaspor Sürpriz Peşinde

Ziraat Türkiye Kupası'nda yarın Beşiktaş'la karşılaşacak sarı lacivertli takım bir sürprize imza atmak istiyor.

04.12.2013 11:07  Güncelleme: 11:55

Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda yarın Beşiktaş'ı konuk edecek Bucaspor'da bu sezon mücadele eden oyunculardan sadece 4'ü daha önce siyah beyazlı ekibe karşı forma giydi.

PTT 1. Lig'in en genç kadrolarından birisine sahip Bucaspor, 2010-2011 sezonunda Süper Lig'e veda ettikten sonra PTT 1. Lig'de daha çok genç kadrolarla oynamayı tercih etti. Sezona Kemal Kılıç idaresinde başladıktan sonra Mustafa Bahadır'ı göreve getiren Bucaspor, ligde 15. haftayı 16 puanla 14. sırada geçti.

Ziraat Türkiye Kupası'nın 4. turunda yarın Beşiktaş'ı konuk edecek Bucaspor, rakibiyle saat 20.30'da Atatürk Stadı'nda karşılaşacak. Bucaspor-Beşiktaş maçını yönetecek Suat Arslanboğa'nın daha önce görev yaptığı 3 müsabakada yenilmeyen Bucaspor, bu müsabakalarda 1 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Beşiktaş ise Suat Arslanboğa'nın düdük çaldığı 15 Aralık 2012'deki Süper Lig maçında Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldı.

Sadece 4 oyuncu Beşiktaş'a karşı mücadele etti

Bucaspor'da bu sezon forma giyen oyunculardan sadece 4'ü daha önce Beşiktaş'a karşı mücadele etti. Sarı lacivertli ekibin savunma oyuncusu Luiz Henrique Kasımpaşa ve Ankaragücü formalarıyla 2'şer kez, Mehmet Sak Bursaspor'da, Zafer Çevik Denizlispor'da ve kaleci Ziya Aydın da Anadolu Selçukluspor'da 1'er kez Beşiktaş'a karşı forma giydi. Bu oyunculardan Luiz Henrique, Kasımpaşa formasıyla 1-1 berabere kaldığı Beşiktaş'tan puan alabilen tek oyuncu oldu.

4 futbolcu tek başına Beşiktaş

Bucaspor'un piyasa değeri yaklaşık 5 milyon 975 bin avroya ulaşırken, Beşiktaş ise 106 milyon 600 bin avro kadro değerine sahip konumunda bulunuyor. Bucaspor'dan yaklaşık 18 kat değerli bir kadroya sahip Beşiktaş'ta 4 futbolcu tek başlarına sarı laciverli ekibin kadro değerini geride bıraktılar. Siyah beyazlı ekipte Manuel Fernandes (14 milyon avro), Tomas Sivok (7 milyon 500 bin avro), Hugo Almeida (7 milyon avro) ve Mustafa Pektemek (6 milyon avro) Bucaspor'un kadro değerlerini geçti.

Kupada 7 yıl sonra

Süper Lig'de 2010-2011 sezonunda Beşiktaş ile oynadığı maçları 1-0 ve 5-1'lik sonuçlarla kaybeden Bucaspor, daha önce 2006-2007 sezonunda Türkiye Kupası'nda grup eleme maçında Atatürk Stadı'nda konuk ettiği Beşiktaş'a 5-1 mağlup oldu. O müsabakada Beşiktaş'ta ilk 11'de forma giyen Serdar Kurtuluş, bu sezon da siyah beyazlı ekibin kadrosunda bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Bucaspor Sürpriz Peşinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement