Çin'in En Sevilen Kulübü Arsenal Oldu - Son Dakika
Spor

Çin'in En Sevilen Kulübü Arsenal Oldu

Çin\'in En Sevilen Kulübü Arsenal Oldu

Ligde oldukça kötü günler geçiren Manchester United, önemli bir pazar olarak gördüğü Çin'de de en popüler kulüp olma özelliğini kaybetti.

05.02.2014 20:46  Güncelleme: 20:56

Premier Lig'de lider Arsenal'in 15 puan gerisinde olan, lig ve federasyon kupalarından da elenen Manchester United'ın bu kötü performansı, kulübün lisanslı ürünlerini satmak için çok önemli bir pazar olarak gördüğü Uzak Doğu'nun lokomotif ülkesi Çin'de en popüler kulüp olma özelliğini Arsenal'e kaptırmasına sebep oldu. 2006'da olduğu gibi yine Coventry Üniversitesi'nce yapılan ve 15.586 kişinin katıldığı araştırmaya göre Wenger'in takımı Kırmızı Şeytanlar'ın tahtını ellerinden aldı. Bu iki takımı Milan, Real Madrid ve Barcelona izliyor.

ÇİN'DE EN SEVİLEN MİLLİ TAKIM ALMANYA

Çin'den sonra en sevilen milli takım ise Almanya. Araştırma ekibinde yer alan Jiajia Song, bu sonuçta, Arsenal'ın bu sezonki başarılı çizgisi kadar Çinli futbolseverlerin, favori olarak gördükleri milli takımda oynayan futbolcuların forma giydiği takımların da önemli olduğu görüşünde. Lukas Podolski ve Mesut Özil'in forma giydiği Arsenal'in oylarının artma sebeplerinden birisi de bu.

"ÇOK FAZLA KAR YARATMIYOR"

Arsenal 1995-2011 arasında, Çin'de hiç hazırlık maçı yapmamış, rakipleri Manchester United, Manchester City, Liverpool ve Chelsea ise Asya'daki pazarlama imkanlarını kullanmak için ülkeye gitmişlerdi. Araştırma ekibinin başındaki profesör Simon Chadwick, İngiliz kulüplerinin bu yolculuklarının gelir getirdiğini ama çok fazla kar yaratmadığı görüşünde.

Çinli taraftarlar için Premier Lig hala dünyanın en üst düzey ligi. % 50 oyla bu alanda rakipsiz olan ligi La Liga ve Serie A izliyor.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Çin'in En Sevilen Kulübü Arsenal Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement