Çizme'de Değişimin Adı... - Son Dakika
Spor

Çizme'de Değişimin Adı...

Çizme\'de Değişimin Adı...

HABER - ANALİZ.Serkan Akkoyun twitter.com/akkoyunserkan İtalya futbol camiası belki de bu sezon bizden daha zorlu bir süreç geçiriyor.

24.12.2011 13:45

HABER - ANALİZ: Serkan Akkoyun

twitter.com/akkoyunserkan

İtalya futbol camiası belki de bu sezon bizden daha zorlu bir süreç geçiriyor. Uzunca süredir devam eden bahis şikesi soruşturması, ligin ilk haftasının oynanmaması, şike soruşturmasının sonucunda verilen cezalar, gelen ikinci dalga... Catenaccio'su ile, beraberlikleri ile ünlü Serie A, dünya futbol kamuoyu tarafından artık farklı bir algı ile tanımlanmak üzere.

Ülkemizde eski Galatasaray'lı Metin Kurt'un önderliğinde kurulan Spor-Sen henüz emekle aşamasında iken İspanya ve İtalya'da sporcu birlikleri sert yaptırımlar uyguluyor. İspanya Ligi'nde olduğu gibi İtalya Ligi'nde de ilk hafta, İtalyan Futbolcular Birliği'nin toplu iş sözleşmesi konusunda kulüp başkanları ile anlaşma sağlayamaması nedeniyle oynanamadı. Oyuncuların sözleşmelerinin son senesinde başka bir kulüp ile görüşmesine izin vermeyen kulüp yönetimlerine karşı çıkan İtalyan Futbolcular Birliği Başkanı eski Roma'lı Damiano Tomassi: " Federasyon istediklerimizi yerine getirmezse grev konusunda kesinlikle geri adım atmayacağız" demiş ve sözünde de durmuştu; İtalya'da ilk hafta maçları ancak 20-21 Aralık tarihlerinde oynanabildi.

2010 yılını masal gibi geçiren, Serie A'yı, Şampiyonlar Ligi ve Dünya Kulüpler Kupası'nı kazanan Inter 2011 yılının yeni sezonunda, yeni teknik direkötü Gasperini ile balkabağına dönüştü adeta. 3-4-3 formasyonunun dünyadaki belki de nadir temsilcilerinden Gasperini, 2009 yılında Genoa ile gösterdiği başarıları Inter'de de gösterebileceğini düşündü ancak büyük denizde boğulmanın ne demek olduğunu bizzat tecrübe etti. Lige oynadıkları henüz üçüncü karşılaşmada ligin yeni takımlarından ve ilk devreyi sadece 12 puanla 18. tamamlayabilen Novara'ya 3-1 yenildiler. Bu Novara'nın alabildiği iki galibiyetten birisi iken atabildiği 17 golün de üç tanesiydi. Novara istatistiklerine büyük destek sağlamıştı Gasperini ve öğrencileri...

Şampiyonlar Ligi'nde kendi sahasında Trabzonspor'a yenilmesinin de bir tür cila olduğunu bu zayıf performans, Gasperini'ye yolu gösterdi. Sezona ara verildiğinde Inter sadece altı galibiyet alabildi ve ezeli rakibi lider AC Milan'ın sekiz puan gerisinde kaldı.

Morgan de Sanctis, Stefano Fiore, Giannichedda, Iaquinta, Simone Pepe, Quagliarella, Dino Zoff, Thomas Helveg, Oliver Bierhoff, Carsten Jancker, Stephen Appiah, Asamoah Gyan, Sulley Muntar, Zico, David Pizarro, Alexis Sanchez, Gökhan İnler, Christian Zapata... Saydığımız bu isimlerin ortak noktası (belki başka ortak noktaları daha vardır ama konumuz değil) Udinese forması giymiş olmaları. Oldukça enternasyonel bir kadroya sahip olan "Küçük Zebra" lakablı ekip kadrosunda 16 ayrı ülkeden futbolcu bulunduruyor. Bu isimlerin bir arada olması ve ligin ilk 6 haftasını lider Milan'ın sadece iki puan gerisinde ve + 11 averajla bitirmeleri, takım olma olgularının ne kadar yüksek olduğunun ispatı. Dünyaca ünlü Wall Street Journal yazarlarlarından Jonathan Clegg'in gazetede köşesini ayırdığı ve "Gölge Golcü" adını verdiği Di Natale'nin bir türlü ivmesi aşağı yönlü olmayan performansının da bu başarı da payı yüksek. Zirvede olduğu gibi gol krallığında iki sayı farkla üçüncü sırada bulunan Di Natale'nin yanısıra gol kralı German Denis de her ne kadar Atalanta adına gol krallığının zirvesinde bulunsa da bonservisi Udinese'de bulunuyor. Yani bu takım hem saha içinde hem de saha dışında -özellikle scouting- anlamında oldukça başarılı işler yapıyor.

16 Ekim 2011

Bu tarih belki de dünya futbol tarihi için sevimli, futbol oyunu için oldukça sevimsiz bir gün oldu. Oyunu güzelleştiren unsurun başında gelen ve takımların sahaya sadece o amaç için çıktığı şey olan "gol", İtalya Serie A'nin 7. haftasında, 16 Ekim'de oynanan yedi maç içinde sadece beş kere kendisini gösterdi futbolseverlere. Aynı gün oynanan yedi maçtan Novara sahasında Bologna'ya 2-0, Roma'da derbi de Lazio'ya 2-1 yenilirken diğer beş maç da 0-0 sona erdi. Futbolun gol melekleri sanırız Lazio ile Roma'nın oynadığı dünyanın en azılı derbilerinden birisinin olduğu gün diğer maçlara stajyerleri göndermişti...

Rakamlarla Serie A

-6 Atalanta'nın lige başladığı puan.

0 Lecce'nin kendi evinde kazandığı maç sayısı

4 16 hafta sonunda Serie A'da 4-1 biten maç sayısı

5 Udinese'nin maç başına düştüğü ortalama ofsayt sayısı

11 Lige -6 puanla başlamasına rağmen Atalanta'nın ilk devreyi puan durumunda bitirdiği sıra

17 Serie A'nın ilk 16 haftasında 0-0 biten maç sayısı

25 Aralık Pazar; Bundesliga analizi burada olacak!

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Çizme'de Değişimin Adı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement