Derbide Gol Festivali - Son Dakika
Spor

Derbide Gol Festivali

Derbide Gol Festivali

Önce Liverpool, sonra Everton öne geçti ama gol festivali beraberlikle bitti: 3-3. Merseyside Derbisi’nde kazanan çıkmazken izleyenler çok keyifli bir iki saat geçirdi. Martinez kazanmak üzereyken sahneye kulübeden gelen Sturridge çıktı.

23.11.2013 19:06

Henüz maç başlamadan derbi havası seziliyordu. Karşısında sıradan bir takımın olmadığının farkında olan Liverpool menajeri Brendan Rodgers, ideal takım tertibini bozmuştu. Sezonun yıldızlarından Sturridge'i yanına alıp uzun süredir ilk 11'den uzak kalan Joe Allen'ı sahaya sürmüştü. Suarez'i ileride tek bırakıp kendi savunması önünü çok adamla kapatmayı tercih etmişti.

Everton menajeri Roberto Martinez ise ideale yakın, tahmin edilen kadrosuyla sahadaydı. İlk dakikadan itibaren çok adamla rakip sahada yer aldılar, stoperden başlayarak ön alanda pres uyguladılar. Liverpool ise Lucas, Allen ve Gerrard'dan oluşan ve birbirine yakın oynayan orta üçlüsüyle iyi kapandı, topa daha çok sahip olan Everton'a başarılı final pası imkanı vermedi. Bu sırada duran toplar tabelayı değiştirirken, oyunun gidişatı uzun süre aynı kaldı.

Derbi gibi derbi!

Önce arka direkte Coutinho, sonra demarke köşede Mirallas birer gol atarak tabelayı değiştirdiler. Ardından Luis Suarez yine ince gördü, Everton barajındaki daracık boşluktan köşeyi gördü. Devrenin henüz yarısı geçilmemişken skor 1-2 olmuştu, ama iki takımın da oyunun akışında tek bir pozisyonu dahi yoktu. Everton önde basmaya, Liverpool ise ayağa oynayıp top rakipteyken sıkı kapanmaya devam etti. Tempoyu düşürüp Lukaku'yu pasifize ettiler, sol bekleri Flanagan harika bir ilk yarı çıkardı ve Martinez'i risk almaya zorladı.

Everton en değerli oyuncularından Baines'ı sakatlıktan ötürü kaybedince, devre arası Gareth Barry sol beke geçti. Onun yerine Barkley orta sahaya, Mirallas sol kanata, Pienaar forvet arkasına geçti ve oyuna giren Deulofeu sağ kenara yerleşti. Maviler böylece daha fazla öne doğru oynadılar, kısa sürede tempoyu istedikleri seviyeye çekmeyi başardılar. Artık oyunun akışında pozisyonlar üretiliyordu, karşılıklı olarak net fırsatlar vardı. Özellikle 60. dakikada Joe Allen, Suarez'in hazırladığı kolay golü yapamadı ve oyun döndü. Kısa süre sonra Moses girdi, Allen çıktı ve Liverpool'un orta alanında ipler gevşedi. Everton'ın hızlı çıkışları, belli bir dakikadan sonra karşı konulmaz hal aldı.

Yüksek tempoda kazandığı duran topların sayısı artan Everton, art arda bulduğu iki golü de duran toptan kaydetti. Lukaku'nun şutu ile aksiyonu başlatan frikik, Mirallas'ın çabası ile Lukaku'da sonuçlandı. Belçikalı golcü, bir de kornerde kafa golü attı ve kötü başladığı maçı yine zirvede tamamladı. Liverpool'un gemileri yaktığı son 10 dakikada ise oyunda akıl kayboldu, her iki takım da kazanabilirdi. Skoru Sturridge'in kafa golü belirledi: 3-3

Orta sahadaki her top için canhıraş bir mücadeleye sahne olan derbi, sıkı bir taktik mücadeleye sahne olurken atılan 6 gol de duran toplardan geldi. Liverpool menajeri Rodgers, temkinli başladığı maçta rakibinin risk alan devre arası hamlesine iyi bir cevap veremeyerek kaybediyorken 1 puanı kurtardığına seviniyor olmalı. Öncesinde maçı koparma şansları olsa da her dakikasında tabelayı değiştirecek şeylerin yaşandığı ikinci devreden kaybetmeden çıkmayı başardılar. Everton ise daha aktif göründü ve onlar, sezonun geri kalanı için 1 puandan fazlasını elde etmiş olabilirler.

Salih Demirci

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Derbide Gol Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement