El Pistolero'dan Görkemli Veda - Son Dakika
Spor

El Pistolero'dan Görkemli Veda

El Pistolero\'dan Görkemli Veda

Alberto Contador, veda yarışı olan La Vuelta'nın son dağlık etabında özel bir galibiyet alırken, Chris Froome da genel klasmanda rakipleriyle farkı açtı.

09.09.2017 19:47

El Pistolero'dan görkemli vedaAlberto Contador, veda yarışı olan La Vuelta'nın son dağlık etabında özel bir galibiyet alırken, Chris Froome da genel klasmanda rakipleriyle farkı açtı.

La Vuelta'nın Corvera ile Angliru arasında geçilen 20. etabını Trek-Segafredo'dan Alberto Contador kazandı.

Etabın son bölümündeki 12.5 kilometrelik zorlu Angliru tırmanışında yaptığı muhteşem atakla bitiş çizgisini ilk sırada geçen tecrübeli bisikletçi, veda yarışı olarak belirlediği La Vuelta'nın son zirve finişinde özel bir başarıya imza atmış oldu. 2008 yılından sonra Angliru'da bir kez daha mutlu sona ulaşan "El Pistolero", bu tırmanışı ikinci kez ilk sırada tamamlayarak tarihe geçti.





Contador'dan 17 saniye sonra bitiş çizgisine domestiği Wout Poels ile birlikte gelen Chris Froome ise genel klasman yarışındaki rakipleriyle arasındaki zaman farkını bu etapta da artırmayı başardı. Yarın Madrid'de son bulacak sembolik etapta olağanüstü bir durum yaşanmaması halinde Team Sky lideri, La Vuelta'nın yarış takviminde Tour de France'ın arkasına getirildiği 1995 tarihinden bu yana Tour-Vuelta dublesi yapmayı başaran ilk bisikletçi olacak.

Genel klasmanda Froome'u 2 dakika 15 saniye farkla Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) ve 2 dakika 51 saniyeyle Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin) takip ediyor.

Aynı başlıkta

İspanya Turu

Sonuçlar

Puan durumu

Team SkyEkipTrek-SegafredoEkipAlberto ContadorSporcuChris FroomeSporcu
Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor El Pistolero'dan Görkemli Veda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement