Golcü İstediler Gol Makinesi Oldu! - Son Dakika
Spor

Golcü İstediler Gol Makinesi Oldu!

Golcü İstediler Gol Makinesi Oldu!

Diego Costa'nın öyle bir performans ortaya koydu ki İspanya ile Brezilya birbiriyle kavga ediyor, Falcao akılların köşesinden dahi geçmiyor.

23.12.2013 18:16

İspanya'da ekonominin bozuk olması belki de en çok Diego Costa'nın işine yaradı. Zaman zaman yetersiz bulundu kiralık gönderildi, şimdi bir şansı haketti denirken sakatlandı aylarca sahadan uzak kaldı. Nihayetinde önce yedekliği aldı, sonra ilk 11'i. Ondan bir Falcao performansı beklenmiyordu. Kolombiyalı'nın satışından elde edilen paranın yarısı da borçlara gitti. Atletico için her sıradan golcü kadar gol atsa yeterdi ama o çok daha ötesini yaptı.

Diego Costa futbola 16 gibi geç bir yaşta başlamasına karşın çok önemli bir menajerin dikkatini çekti: Jorge Mendes. Avrupa'da ilk durağı Portekiz'di, Braga'ya transfer olmuştu. Fakat işler yolunda gitmedi, önce B takıma, ardından da alt ligden Penafiel'e kiralandı. Bir sezonu burada geçirdikten sonra istikamet Atletico Madrid'di ama burada da kiralık sezonlar geçirdi. Celta Vigo ve Albacete'de geçirilen iki sezonun ardından Sergio Asenjo'nun transferi karşılığında Valladolid'e geri dönme opsiyonu karşılığında satıldı. Yarım sezonun ardından geri de döndü. İspanya'ya alışan Brezilyalı Forlan ve Agüero ile forma rekabetine girecekti ama sakatlık onu tekrar Atletico'dan ayırdı. İlginç olan şudur ki sakatlanmasaydı eğer Mendes onu Beşiktaş'a da getirebilirdi! 7 ay futboldan uzak kalan golcü isim Vallecano'ya kiralandı. Çok iyi bir sezon geçirip tamamen hazır olarak yine Atletico'ya döndü. Falcao'dan fırsat bulduğunda giydiği Başkent ekibinin formasıyla 'ben bu takımda oynarım' diyordu, ligi 10 golle, 7 kral kupası mücadelesini de 8 golle bitirerek sezonu kapatıyordu.

İspanya ile Brezilya arasında kriz çıktı

Diego Costa bu sezon takımın as santraforu olmasına olacaktı ama kimse ondan bu kadar fazlasını beklemiyordu. Öyle bir patlama yarattı ki birkaç ay önce milli forma için İspanya ile Brezilya'yı birbirine düşüren 25 yaşındaki yetenek, doğduğu yeri değil doyduğu yeri seçerek Brezilyalıları fena halde kızdırdı.

Falcao'yu geçti

Diego Costa, 60 milyon euro bonservis bedeliyle Monaco'ya transfer olan Falcao'yu 17 maçlık periyotta da geçmiş durumda. Bu periyotta 19 gol kaydeden çiçeği burnunda İspanyol, 17 gol kaydeden Kolombiyalı solladı.

Toplam golleri bi' Diego Costa etmiyor

Bir diğer ilginç istatistik ise ligden. Diego Costa ligdeki tam 8 takımdan az gol atmadı. Malaga ile aynı sayıda (19) gol atan yetenekli oyuncu, Levante(17), Almeira(17), Elche(16), Vallecano(16), Granada(15), Real Betis(15) ve Osasuna'yı(14) gol sayısında geçti.

Mendes'in oyuncusu

Diego Costa'yı ilk keşfeden ve Avrupa'ya getiren dünyaca ünlü menajer Jorge Mendes ve ekibi. Onun için yıllardır sabrediyorlar. Şimdi ise para kazanma zamanı! Arsenal'in devre arasında 32 milyon sterlini gözden çıkardığı kulislerde dolaşıyor. Avrupa'da ve ligde dolu dizgin giden Atletico'nun ise bu transfere şu an sıcak baktığını söylemek zor.

Kaynak: Totemspor/ İlker Yılmaz

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Golcü İstediler Gol Makinesi Oldu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement