Grajciar, İnönü'yü Siyaha Boyadı! - Son Dakika
Spor

Grajciar, İnönü'yü Siyaha Boyadı!

Grajciar, İnönü\'yü Siyaha Boyadı!

Spor Toto Süper Lig'de 13.

20.11.2010 22:09

Spor Toto Süper Lig'de 13. hafta mücadelesinde Beşiktaş ile Konyaspor karşı karşıya geldi. FİYAPI İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşma 2-2'lik beraberlikle sona erdi.

Beşiktaş'ın gollerini 27. dakika Mamadou Kere (kendi kalesine) ve 40. dakikada Filip Holosko kaydetti. Konyaspor'un golleri ise 16 ve 62. dakikada Peter Grajciar'dan geldi. Bu arada Beşiktaş'ta ilk yarıda Ricardo Quaresma, ikinci yarıda ise Ersan Adem Gülüm sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldılar.

Bu beraberliğin ardından Beşiktaş puanını 21'e, Konyaspor ise puanını 10'a yükseltmiş oldu.

Spor Toto Süper Lig'de bir sonraki hafta Beşiktaş ezeli rakibi Galatasaray'a konuk olurken; Konyaspor evinde Kasımpaşa'yı ağırlayacak.

KALE YENİDEN CENK'İN

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Konyaspor karşısında kaledeki tercihini Cenk Gönen'den yana kullandı.

Alman teknik adam, ligde son 4 maçtır forma verdiği kaleci Rüştü Reçber'i Konyaspor karşısında 18 kişilik maç kadrosuna almazken, yerine Cenk'e şans tanıdı.

En son ligin 5. haftasındaki Fenerbahçe derbisinde Hakan Arıkan sakatlandıktan sonra oyuna giren Cenk, böylece Spor Toto Süper Lig'de 7 maç sonra formasına kavuştu.

GUTİ CEZALI, FATİH KADRODA YOK

Beşiktaş'ta İspanyol futbolcu Guti Hernandez, kart cezalısı olduğu için Konyaspor karşısında forma giymezken, Fatih Tekke ise sakatlığı bulunmamasına rağmen kadroya alınmadı.

Siyahbeyazlılarda, Guti, Rüştü ve Fatih'in yanı sıra Yusuf, Rıdvan, sakatlıkları bulunan Bobo, Ferrari, Ekrem ve Nihat kadroya dahil edilmedi.

NOBRE, 4 MAÇ SONRA 11'DE

'Kara Kartallar'da sakatlığı nedeniyle ligde 3 maçta forma giyemeyen, Gençlerbirliği karşısında da son dakikalarda oyuna giren Nobre, Konyaspor karşısında sahaya ilk 11'de çıktı.

Ligde 4 hafta sonra ilk 11'de forma şansı bulan Nobre, forvette Quaresma ile birlikte oynadı.

Siyahbeyazlılarda yedek kulübesinde ise Hakan, Erhan, İsmail, Necip, Zapotocny, Fink ve Onur yer aldı.

BEŞİKTAŞ İLERİDE, KONYASPOR GERİDE

Beşiktaş, Fiyapı İnönü Stadı'nda oynadığı maça taraftarının da desteğiyle istekli başladı. İlk düdükle birlikte rakip kaleye yüklenmeye başlayan siyah-beyazlı takım

Ricardo Quaresma önderliğinde ataklarını sıklaştırmaya başladı. Konyaspor ise ilk dakikalardaki Beşiktaş baskısında yarı sahasında çok adamla kalarak savunmaya ağırlık verdi.

ALDI, GİTTİ, VURDU VE GOL OLDU!

Siyah-beyazlı takım erken bir gol için Konyaspor kalesine yüklenirken, topu ağlarından çıkardı. İlk yarının 16. dakikasında Beşiktaş'ın kullandığı kornerde, Konyaspor savunması topu uzaklaştırdı. Grajciar yarı sahasından aldığı topla birlikte yaklaşık 60 metrelik bir koşu yaptı. Slovak futbolcu ceza sahasının dışından şutunu da çekti ve topu köşeden ağlarla buluşturdu.

EN UÇTA QUARESMA, ARKASINDA NOBRE

Beşiktaş yediği şok golden sonra taraftarının da desteğiyle çabuk toparlandı. Siyah-beyazlı takımda Quaresma kaleye en yakın isim gibi oynarken, Nobre geriden indirdiği toplar ve attığı dik paslarla bir nevi pasörlük yaptı. Rakip kaleyi abluka altına alan Beşiktaş, beraberlik golünü de erken buldu. Karşılaşmanın 27. dakikasında Tabata'nın kullandığı kornerde savunma topu uzaklaştırdı ancak top kısa düştü. Tabata yeniden ceza sahasıan ortasını kesti ve kale ağzında Mamadou Kere kafayla topu kendi ağlarına gönderince skor 1-1 oldu.

GERİDEN GELİP ÖNE GEÇTİLER

Beşiktaş beraberlik golünden sonra oyunun kontrolünü tamamiyle kendi eline aldı. Konyaspor'u sahasına hapseden siyah-beyazlılar, İbrahim Üzülmez ve Roberto Hilbert'in de kanatlardan yaptığı destekle rakip kale ikinci golü aradı. Konyaspor ise kontrataklarda Erdal ve Grajciar pozisyon bulmaya çalıştı.

Hücumda ve savunmada etkili olamayan Konyaspor, öne geçtiği maçın ilk yarısında ikinci golü de kalesinde gördü. 40. dakikada Quaresma'nın sol kanattan ceza sahasına yaptığı ortayı Nobre, penaltı noktası üzerindeki vatandaşı Tabata'nın önüne indirdi. Tabata'nın şutunda top kaleci Gökhan Tokgöz'den döndü. Sonrasında boşta klan topu tamamlayan Filip Holosko takımını öne geçirdi.

QUARESMA OYUNA DEVAM EDEMEDİ!

Beşiktaş adına maçta işler yolunda giderken, ilk yarının sonlarında Portekizli futbolcu Ricardo Quaresma'nın sakatlanması geceye damga vurdu. Yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kaldıktan sonra yeniden sahalara dönen Quaresma, Konyaspor maçına devam edemedi ve yerine Erhan Güven girdi. Erhan oyuna girdikten sonra sağ beke geçerken, Hilbert önünde oynadı. Hücumda ise Quaresma'nın yerine Nobre en uçta, Tabata ise arkasında görev yaptı.

ZİYA DOĞAN'DAN HAMLE

İkinci yarı Beşiktaş farkı açmak adına son 45 dakikaya yine istekli başladı. Guti'nin yokluğunda kanatlardan gelen siyah-beyazlı takım Konyaspor'u yine sahasında çıkarmadı. Konyaspor'da ise teknik direktör Ziya Doğan kontarataklarda etkili olabilmek için Veli Acar'ı kenara aldı ve yerine süratli forvet oyuncusu Thierry Tazemeta'ya görev verdi.

GRAJCİAR CEZAYI KESTİ!

Beşiktaş farkı açmak adına ikinci yarıda Holosko ve Tabata ile çok net iki gol pozisyona girdi. Siyah-beyazlı takım bu pozisyonlarda golü bulamadı. Konyaspor, Beşiktaş'ın kaçırdığı net fırsatların ardından cezayı kesti ve durumu 2-2'ye getirdi. Karşılaşmanın 62. dakikasında Montana sağ kanattan ortasını yaptı. Erhan Güven rakibini kaçırınca Hakan Aslantaş topu bomboş durumda kalesine sahası içindeki arkadaşı Grajciar'a çıkardı. Grajciar topu tamalayarak skoru 2-2 yaparken, takımının iki golünü de atmış oldu.

ERSAN DA OYUNA DEVAM EDEMEDİ!

Konyaspor karşısında üstünlüğünü koruyamayan Beşiktaş'ta bir sakatlık daha meydana geldi. Genç savunma oyuncusu Ersan Adem Gülüm, Ricardo Quaresma gibi oyuna devam edemeyen bir başka isim oldu. Ersan oyundan çıktıktan sonra yerine bir başka genç oyuncu olan Necip Uysal girdi. Savunmanın ortasında bu sakatlıktan sonra İbrahim Toraman ile Mehmet Aurelio'ya görev yaptı.

GALİBİYET GOLÜNÜ BULAMADILAR!

Beşiktaş beraberliğin ardından oyuna ağırlığını koymakta zorlandı ve Konyaspor oyunda daha aktif gözükmeye başladı. Savunmada yine açıklar vermeye başlayan siyah-beyazlılar organize atak geliştirmekte sıkıntı yaşadı. Bu arada karşılaşmanın 79. dakikasında Holosko'nun bir golü de ofsayt gerekçesiyle değer kazanmadı. Fiyapı İnönü Stadı'indaki zorlu mücadelenin geri kalan bölümünde iki takım da üstünlük golünü bulamayınca, 2-2'lik skorla puanlar paylaşılmış oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

14. dakikada Nobre'nin uzun pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Quaresma'nın vuruşunda, Kere'ye çarpan topu Konyaspor savunması uzaklaştırdı.

16. dakikada Konyaspor golü buldu. Ani gelişen atakta yaklaşık 60 metre topu süren Grajciar, ceza alanı dışından vuruşunda, topu filelere gönderdi: 0-1

26. dakikada Tabata'nın sağdan kullandığı korner atışında, iyi yükselen Ernst'in kafa vuruşunda top auta çıktı.

27. dakikada Beşiktaş eşitliği yakaladı. Tabata'nın kullandığı korner atışında savunma topu uzaklaştırmaya çalışırken, meşin yuvarlak yeniden Tabata'nın önüne düştü. Bu oyuncunun ortasında, kale alanı içindeki Kere, ters kafa vuruşuyla topu kendi kalesine gönderdi: 1-1

29. dakikada sağdan çalımlarla ceza alanına giren Quaresma'nın vuruşunda, kaleci Gökhan son anda uzanarak topu kornere çeldi.

35. dakikada Konyaspor'da serbest atış kullanan Erdal'ın yerden sert vuruşunda, top direğin dibinden auta çıktı.

40. dakikada Beşiktaş öne geçti. Sol kanattan Quaresma'nın ortasında ceza alanında Holosko, kafayla topu Tabata'nın önüne bıraktı. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci Gökhan'dan dönen topu iyi takip eden Holosko, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-1

45. dakikada sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında İbrahim Üzülmez'in ortasında müsait durumdaki Hilbert, topu kötü bir vuruşla auta gönderdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

54. dakikada Beşiktaş mutlak bir golden oldu. Ceza alanına topla giren Ersan pasını Tabata'ya aktardı. Tabata'nın ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Holosko'nun vuruşunda, top yandan auta çıktı.

56. dakikada Beşiktaş atağında Tabata sol çaprazdan çok sert vurdu. Kaleciden dönen topu savunma uzaklaştırdı.

59. dakikada ani gelişen Beşiktaş atağında Nobre pasını Tabata'ya aktardı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Tabata'nın plase vuruşunda top direğin dibinden auta çıktı.

62. dakikada Konyaspor eşitliği yakaladı. Montona'nın sağ kanattan ortasında topla buluşan Hakan, topu altıpas içindeki Grajciar'a aktardı. Bu oyuncunun vuruşunda top ağlarla buluştu: 2-2

64. dakikada ceza alanı içinde topla buluşan Ersan'ın vuruşunda top üstten auta gitti.

66. dakikada Tabata'nın ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Nobre pasını Aurelio'ya aktardı. Bu oyuncunun vuruşunda, gole topu kaleci Gökhan izin vermedi.

89. dakikada Konyaspor'da orta alanda topu kapan Tazemeta, ceza alanı önüne kadar topu sürüp vuruşunu yaptı. Top yandan auta çıktı.

BEŞİKTAŞ: 2 - KONYASPOR: 2

Stat: Fiyapı İnönü

Hakemler: Halis Özkahya, Mustafa Emre Eyisoy, Ekrem Kan

Beşiktaş: Cenk, Hilbert, İbrahim Toraman, Ersan (Dk. 73 Necip), İbrahim Üzülmez, Tabata, Ernst, Aurelio, Holosko, Quaresma (Dk. 44 Erhan), Nobre

Konyaspor: Gökhan, Hakan, Erdinç, Kere, Adnan, Serkan, Emre, Grajciar, Veli (Dk. 54 Tazemeta), Erdal (Dk. 85 Ali), Montona (Dk. 90+1 Klein)

Goller: Dk. 16 ve 62 Grajciar (Konyaspor), Dk. 27 Kere (Kendi kalesine), Dk. 40 Holosko (Beşiktaş)

Sarı Kartlar: Dk. 34 Ersan, Dk. 87 Nobre (Beşiktaş), Dk. 63 Hakan, Dk. 84 Adnan, Dk. 87 Emre, Dk. 90+3 Gökhan (Konyaspor)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Grajciar, İnönü'yü Siyaha Boyadı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement