Hedef Amsterdam, Rakip Benfica - Son Dakika
Spor

Hedef Amsterdam, Rakip Benfica

Hedef Amsterdam, Rakip Benfica

Temsilcimiz Fenerbahçe, bu gece Benfica karşısına UEFA Avrupa Ligi'nde final kapısını aralamak için çıkacak.

25.04.2013 17:47  Güncelleme: 21:12

UEFA Avrupa Ligi'nde tarihinde ilk kez yarı finale yükselmeyi başaran Fenerbahçe, Portekiz temsilcisi Benfica ile karşıya karşıya gelecek.

Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak Star TV ekranlarından naklen yayınlanacak mücadeleyi Sırbistan Futbol Federasyonu'ndan Milorad Mazic düdük çalacak. Mazic'in yardımcılıklarını Milovan Ristic ve Igor Radojicic yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Dalibor Djurdjevic olacak.

Fenerbahçe ile Benfica'nın oynayacağı UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçı öncesi iki takımda aldığı başarılı sonuçlarla ve rakiplerine karşı kurdukları büyük dominasyonla dikkat çekiyorlar.

Sarı-lacivertliler geride kalan dönemde 56 resmi maça çıkarken Benfica 47 maçta kaldı. Fenerbahçe daha çok maça çıkarken 11 kez yenilgi aldı, Benfica ise sezon boyunca sadece 2 kez kaybetti. Benfica 2 yenilgisini de Avrupa kupalarında aldı.

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında perşembe akşamı Portekiz'in Benfica takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, 185'inci Avrupa sınavına çıkacak.

Tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynayan "Sarı Kanaryalar", Avrupa arenasında geride kalan 184 maçta, 65 galibiyet aldı, 36 kez berabere kaldı ve 83 maçta da yenildi.

Rakip fileleri toplam 231 kez havalandıran sarı-lacivertliler, kalesinde ise 284 gol gördü.

KARTLARA DİKKAT!

Benfica maçı öncesi Fenerbahçe'de 6 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. İkişer sarı kartı olan Volkan, Egemen, Ziegler, Mehmet Topal, Meireles ve Webo bugün de kart görmeleri halinde Portekiz'deki rövanşta forma giyemeyecek. Benfica'da ise Carlos Martins, Ola John, Rodrigo ve Melgarejo sarı kart ceza sınırındalar.

BENFICA'DA 3 EKSİK VAR

Benfica , Fenerbahçe maçına ideal 11'i ile çıkamayacak. Portekiz ekibinde as oyunculardan Luisao sakatlığı, Perez ve Almeida ise cezaları nedeni ile forma giyemeyecek.

KADIKÖY'DE İLK 11'LER BELLİ OLDU:

FENERBAHÇE:

Volkan

Gökhan

Yobo

Egemen

Ziegler

Mehmet Topal

Meireles

Kuyt

Cristian

Sow

Webo

BENFİCA:

Artur

Maxi Pereira

Garay

Jardel

Aimar

Matic

Andre Gomes

Cardozo

John

Salvio

Melgarejo

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Hedef Amsterdam, Rakip Benfica - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement