Hırvatistan - Kamerun / Maç Özeti - Son Dakika
Spor

Hırvatistan - Kamerun / Maç Özeti

Hırvatistan - Kamerun / Maç Özeti

2014 Brezilya Dünya Kupası A Grubu'ndaki ilk maçlarını kaybeden iki takımdan Kamerun ve Hırvatistan, kaybetmenin telafisinin olmayacağı karşılaşmada Manaus'da karşı karşıya gelecek.

18.06.2014 05:52

Continental'in katkılarıyla

Kamerun: Kaybeden takımın Dünya Kupası'na veda edeceği mücadele öndesinde Kamerun'da Samuel Eto'o şoku yaşanıyor. Yıldız futbolcu, sakatlığı nedeniyle bu kritik mücadelede takımını yalnız bırakacak.

Meksika ile oynanan ilk maçta dizinden sakatlanan ve Hırvatistan maçında oynayamaması kesinleşen Eto'o'nun grubun son maçında Brezilya'ya karşı da görev alması zor görünüyor. Teknik Direktör Volker Finke'nin Eto'o'nun yokluğunda Pierre Webo ve Vincent Aboubakar ikilisinden birisine şans vermesi ya da Eric-Maxim Choupo Moting'i ileri uca kaydırması bekleniyor. Finke'nin orta sahanın göbeğinde üç kişiye şans vermesi de gündemde.

Meksika karşısında çok vasat bir oyun ortaya koyan Afrika temsilcisi, kaleye ilk isabetli şutunu 90+1'de çekebilmişti.Toplamda rakip kaleye 10 şut çeken Kamerun, rakibi karşısında topla %42 oranında topa sahip olabildi. Öte yandan Kamerun Milli Takımı ile 2014 Dünya Kupası'nda yer alan Chedjou, Meksika ile oynanan maçın ardından ülke sokaklarını gezdi. Kamerun'dan gelen misafirleri ile birlikte Brezilya'da eğlenen ve izin gününü geçiren Aurelien Chedjou, geç saatlere kadar dönmeyince kampta kısa süreli kriz yaşandı.

Hırvatistan: Hırvatistan, turnuvanın açılış karşılaşmasında evsahibi Brezilya ile karşılaştı. Bu karşılaşmada güzel bir oyun sergileyen, hatta 1-0 öne geçmeyi de başaran Hırvatlar sahadan 3-1’lik yenilgiyle ayrıldı. O karşılaşmada ise skor 1-1’ken maçın Japonyalı hakemi Yuichi Nishimura’nın Fred’in yerde kaldığı pozisyonda tartışmalı bir penaltı kararı vermesi ve penaltının golle sonuçlanması, Hırvatistan’ın sahadan yenik ayrılmasında büyük bir rol oynadı.

Yine aynı karşılaşmada mücadelenin ilerleyen bölümlerinde Ivica Olic'in, Brezilya'nın kalecisi Julio Cesar'ın üzerinden yükselerek top kafa vurduğu pozisyonu faul olarak nitelendiren Nishimura, Hırvatlar'ın net gol pozisyonunun önüne geçerek tartışmaları alevlendirdi. Hırvatistan'da ise Brezilya ile oynanan maç sonrası ayağındaki ağrı nedeniyle hastaneye götürülen Luka Modric'in ciddi bir sorunu bulunmazken, cezası nedeniyle ilk maçı kaçıran Mario Mandzukic de takıma dönüyor.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Hırvatistan - Kamerun / Maç Özeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement