Hürriyet'in Alex Şaşkınlığı! - Son Dakika
Spor

Hürriyet'in Alex Şaşkınlığı!

Hürriyet\'in Alex Şaşkınlığı!

Gün geçmiyor ki spor medyasında ilgi çekici haberler ardı ardına gelmesin.

14.11.2012 17:25  Güncelleme: 18:35

- SPORX - Gün geçmiyor ki spor medyasında ilgi çekici haberler ardı ardına gelmesin. Günün güldüren haberi ise Brezilya'dan geldi.

Bu sefer haberi yapan muhabir haber oldu. Hürriyet gazetesi Süleyman Arat'ı Alex ile röportaj yapmak için Brezilya'ya gönderirken yanlış bilet alıp, şehirleri karıştırınca ilginç bir olay gerçekleşmiş. Lancenet'te ve çeşitli kademelerinde çıkan haberlere göre, Fenerbahçe'den ayrılan ve Brezilya'nın Coritiba takımına transfer olan Alex de Souza'yla röportaj yapmak isteyen Hürriyet Gazetesi muhabiri Süleyman Arat, filmlerde denk gelebilecek tesadüflerin kurbanı oldu. Alex'le röportaj yapmak için İstanbul'dan havalanan uçağa binen Arat, Paris aktarmalı olarak Brezilya'nın St.Paul şehrine, sonra Fortaleza, Bethlehem, Manaus, Porto Velho, Rio Branco ve son olarak Cruzeiro şehrine vardı. Fakat, Süleyman Arat ve Alex de Souza arasında hala 4000 km vardı. Cruzeiro do Sul'e vardığında yanlış şehirde olduğunu farkeden Arat, görevlilerle İngilizce anlaşmaya çalıştı fakat, kendisini anlayabilen çıkmadı.

Haber göre ise işin aslı şu şekilde; Alex'in oynadığı Coritiba'nın bulunduğu şehir Curitiba'nın uluslararası havaalanı kodu CUR, Cruzeiro do Sul'un ise CRU.

Lancenet'e konuşan Arat; "Çok sinirlenmiştim. Uçak havadaydı ve hala ormanları vardı, gerçek ormanlar. Burası Alex'in yaşadığı şehre benzemiyordu. Etrafta, yılanlar ve anakondalar vardı. Çok merak ettim. Görevlilerle İngilizce anlaşmaya çalıştım. Sadece bir adam vardı, 50 yaşlarındaydı ve üzerinde Flamengo forması vardı. Onunla birkaç kelime konuşabildim." Daha sonra gazetedeki müdürünü arayan Süleyman Arat, Alex'in olduğu Curitiba'ya ulaşabilmek için yardım istedi. Havaalanındaki Flamengo formalı adam (Süleyman Arat ismini bilmiyor) sayesinde Curitiba'ya gitmek için yol belirlenmişti ama Süleyman Arat hala Alex'i röportaj için ikna edememişti. Alex'in tercümanı Samet Güzel'le bağlantı kuran Arat; "Bu röportajın benim için çok önemli olduğunu söyledim. Alex kabul etmiyordu. Neyse ki, Alex'i 4 gün sonra bir avm'de alışveriş yaparken ve yemek yerken yakaladım ve beklenmedik şekilde mutlu son gerçekleşti." dedi. Toplamda 13240 km yol yapan Süleyman Arat, Curitiba'dayken bir de ilginç bir maddi sıkıntı yaşamış.  Üzerinde sadece dolar olan muhabir, bankaların da kapalı olması sebebiyle alışveriş yapamayınca, Curitiba'da kendine rehberlik edecek William Robson'un yardımları sayesinde bu sıkınıtıyı da aşmış.

Arat zorlukların ardından Alex ile röportaj yaparken bu söyleşi Hürriyet gazetesinde yayımlanmıştı. Brezilyalı futbolcu Alex de Souza ise röportajın ardından mikroblog sitesi twitter'daki hesabından Arat ile röportaj yapmadığını sadece fotoğraf çekildiğini belirtmişti.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Hürriyet'in Alex Şaşkınlığı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement