İngiltere Basını Rüşvet Skandalıyla Çalkalanıyor - Son Dakika
Spor

İngiltere Basını Rüşvet Skandalıyla Çalkalanıyor

İngiltere Basını Rüşvet Skandalıyla Çalkalanıyor

İngiltere'nin köklü gazetelerinden The Sunday Times, eski Fifa komite üyesi Mohamed Bin Hammam'ın Qatar’daki oylar karşılığında futbol yetkililerine ödeme yaptığını ortaya çıkaran yüzlerce milyonluk belgenin eline geçtiğini etmişti.

02.06.2014 18:41

İngiltere basını son günlerde 2022 Katar Dünay Kupası evsahipliği seçimlerinde yapıldığı iddia edilen rüşvet sıkandalıyla çalkalanıyor.

İlk olarak The Sunday Times, eski Fifa komite üyesi Mohamed Bin Hammam'ın Qatar’daki oylar karşılığında futbol yetkililerine ödeme yaptığını ortaya çıkaran yüzlerce milyonluk belgenin eline geçtiğini iddia etmişti.

Bunun üzerine FIFA Başkan Yardımcısı Jim Boyce eğer yolsuzluk iddiaları kanıtlanırsa, Dünya Kupası için yeniden oy kullanacağını söyledi.

Jim Boyce yaptığı açıklamada, " FIFA Baş Müfettişi Micheal Garcia’nın soruşturmasını genişletmek zorunda kalacak ve soruşturmasında rüşvet verildiğine dair bir kanıt bize sunarsa düşünmeden yeniden oy kullanırız" demişti.

Konuyla ilgili son bir açıklamaysa İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Greg Dyke'dan geldi. Dyke, "Eğer ortada bir rüşvet varsa oylama yeniden yapılmalı" dedi.

İngiltere futbolunun başkanı bir başka açıklamada ise çok ilginç ve şüphe uyandıran cümleler kullandı. Greg Dyke 2022 Dünya Kupası'nın Katar'a verilmesinin kamuoyunda şaşkınlık yarattığını belirterek, "Herkes Katar'ın evsahipliğini kazanmasına şaşırmıştı. Çünkü orada gerçek bir futbol geleneği yok" ifadelerini kullandı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor İngiltere Basını Rüşvet Skandalıyla Çalkalanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement