İzmirli Güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu Dünya Şampiyonu Oldu - Son Dakika
Spor

İzmirli Güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu Dünya Şampiyonu Oldu

İzmirli Güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu Dünya Şampiyonu Oldu

İzmirli milli sporcu Buse Tosun Çavuşoğlu, Sırbistan'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 68 kilogram serbest stil finalinde Moğol rakibini tuşla yenerek şampiyon oldu. Buse, kariyerine ağabeyiyle güreşerek başlamış ve emeklerinin sonucunda dünyanın zirvesine çıkmıştır. Gençler Avrupa Şampiyonası'nda başladığı uluslararası kariyerinde birçok madalya kazanan Buse, şimdiye kadar 2 bronz madalya kazandığı Dünya Şampiyonası'nda bu kez altın madalya elde etmiştir. Ayrıca, 2024 Paris Olimpiyatları'na da katılma hakkı kazanmıştır.

22.09.2023 10:49

Ergin KARATAŞ/ İZMİR,

SIRBİSTAN'da devam eden Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 68 kilogram serbest stil finalinde Moğol rakibi Demgermaa Enkhsaikhan'ı tuşla yenerek ilk kez şampiyon olan İzmirli milli sporcu Buse Tosun Çavuşoğlu, ağabeyiyle güreşerek başladığı kariyerinde dünyanın zirvesine çıktı. İzmir'de 1995 yılında dünyaya gelerek 2006'da güreşe başlayan Buse, bu spora başladığı ilk dönemde senelerce antrenmanlarını ağabeyi Çağrı Tosun'la yaptı. Ağabeyi güreş sporuyla ilgilenmese de kendinden güçlü rakiple mücadele ederek turnuvalardaki rakiplerine hazırlanan Buse, basamakları teker teker tırmanarak Dünya Şampiyonası'nda altın madalyaya uzandı.

2013 yılında Gençler Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olup ülkemize bu alanda ilk altını getirerek başladığı uluslararası kariyerinde Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda 2 gümüş, 2 bronz, Dünya Şampiyonası'nda da 2018 ve 2021'de 2 bronz madalya kazanan 27 yaşındaki Buse, bu kez şampiyon olmayı başardı. Bu sene Hırvatistan'daki 2023 Avrupa Şampiyonası'nda 72 kilogramda gümüş madalya kazanan milli sporcu, Sırbistan'da 68 kilogramda yarışarak kürsünün en üst basamağına çıktı. Daha önce 2016 Rio ve 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılan Buse, 2024 Paris Olimpiyatları'na da Sırbistan'da kota aldı. İzmir Büyükşehir Belediyespor'da yetişen başarılı güreşçi kariyerini Yalova'da sürdürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor İzmirli Güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu Dünya Şampiyonu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement