Karaman: Zokora ve Sol Bamba Hiç Aramadı - Son Dakika
Spor

Karaman: Zokora ve Sol Bamba Hiç Aramadı

Karaman: Zokora ve Sol Bamba Hiç Aramadı

Ünal Karaman, kampa mazeret bildirmeden katılmayan Zokora ve Sol Bamba'nın kendilerini hiç aramadığını,söyledi.

01.07.2013 14:54  Güncelleme: 10:52

Trabzonspor Futbol Genel Direktörü Ünal Karaman, kampa mazeret bildirmeden katılmayan Zokora ve Sol Bamba'nın kendilerini hiç aramadığını, geç katılan Henrique'ye ise, gereken cezanın verileceğini söyledi.

YASİN ÖZTEKİN KAMPTA

Trabzonspor yeni sezon hazırlıklarını Davraz kampında bu sabah yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik Direktör Mustafa Akçay yönetiminde yapılan antrenmana MR çektirmeye giden Sapara ile kendilerinden haber alınamayan Zokora, Sol Bamba ve sakatlığı devam eden Janko katılmadı. İzni biten ve dün akşam kampa katılan Yasin Öztekin ise, katıldığı antrenmanda takımdan ayrı koşu yaptı. Bordo- mavili takımda sakatlığı süren kaleci Fatih ile kilo fazlalığı bulunan Batuhan Karadeniz, yardımcı antrenör Hami Mandıralı yönetiminde salonda özel olarak çalıştı.

AKÇAY: "HER ŞEYİ SAVUNMADİKİLERE BIRAKIYORUZ"

Teknik Direktör Akçay, antrenman öncesi futbolcularla kısa süreli bir toplantı yaptı. Oyuncularına dünkü maçta yaptıkları hatalar hakkında bilgiler veren Akçay, oyuncularına şu uyarılarda bulundu:

"Orta sahamızın çok daha hızlı olması gerekiyor. İlk hazırlık maçımızda kenar oyuncularımızın ofansif çıkışlarını tolere edemedik. Konfederasyon kupası finalinde hepiniz gördünüz. Brezilya, orta sahasının üretkenliği ile ve komple bir takım olarak şampiyonluğu aldı. Bizde herkes topu almak istiyor. Kim baskı yapacak, ben mi? Savunma haricinde kimse rakibe baskı yapmıyor. Böyle kibarlık olmaz. Her şeyi savunmadakilere bırakıyorsunuz. Bu doğru değil."

"HİÇ KİMSE VAZGEÇİLMEZ DEĞİLDİR"

Akçay, doğru bildiğinden asla vazgeçmeyeceğini vurgulayarak, oyuncularını forma için savaşmaları konusunda uyarırken, şöyle konuştu:

"Doğru bildiğimi yaptığım için 2 gün sonra belki kovulurum. Ama 22 yıl sonra tekrar dirilirim. Aidiyet duygusu ile burada olmanız gerekiyor. Trabzonspor'a bir şeyler vermek için burada olmalısınız. Hem kendinize, hem de bize haksızlık yapmayın. Enerjinizi sonuna kadar kullanın. Takımda hiç kimse vazgeçilmez değil. Alanzinho iyi değilse, Adrian ile oynarız, o iyi değilse Soner ile oynarız."

AKÇAY'DAN VOLKAN'A: GÖMLEĞİNİ ALIRIM

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, antrenmanlarda sık sık oyuncularına takıldı. Akçay, bir pozisyonda istediği presi yapmayan Volkan'a, "60 yaşındayım. Oraya gelsem, beni geçemezsin. Var mısın iddiaya girelim. Alırım gömleğini" diye seslendi. Volkan ise akçay'ın bu şakasına gülerek cevap verdi.

Trabzonspor Futbol Genel Direktörü Ünal Karaman da, açıklamalarda bulundu. Karaman, kampın verimli geçtiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Üzülecek bir iki sakatlığımız var. Bunun dışında kamp oldukça verimli geçiyor. Oyuncularımız psikolojik olarak da hazır durumda. Dün oynanan maçta Sapara, talihsiz bir sakatlık yaşadı. Bugün MR çektirecek. Daha sonra daha kesin bir açıklama yapacağız ancak ilk tanı hoş değil. Rapor çıktıktan sonra daha doğru bir değerlendirme yapılabilir."

"ZOKORA VE SOL BAMBA HİÇ ARAMADI"

Kampa mazeretsiz katılmayan Zokora ve Sol Bamba'nın aradan geçen zamana rağmen kendilerini hiç aramadığını ifade eden Karaman, şöyle dedi:

"İki futbolcumuz milli maçlardan çıktı ve yorgun. Bu şekilde bir empati yapmaya çalıştık. Ancak kulüpten para kazanan profesyoneller oldukları için bu şekilde rahat davranmamaları lazım. Bize ulaşıp izin istemeleri gerekirdi. Ama şu ana kadar menajerlerinin haricinde ciddi bir irtibat kuramadık. Bu konudan rahatsızlığımız var. Kulüp İç Disiplin Yönetmenliğimiz var. Ona göre uygulamaya koyacağımız müeyyideler var. Ama önce onlara ulaşmak istiyoruz."

"BİZİ ZORLAYAN, HAMLEMİZİ ZORLAŞTIRAN SÖZLEŞMELER VAR"

Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Karaman, bu konuda da şu açıklamaları yaptı:

"Trabzonspor adına çok ciddi hamleler gözümüzün önünde duruyor. Ayrıca Trabzonspor'un gerçekleri, futbolcuların sözleşmeleri var. Bizi zorlayan, hamlemizi zorlaştıran sözleşmeler var. İki ucu keskin bıçak gibi bir durum söz konusu. Trabzonspor lige, bütün hazırlıklarını yapmış ve en iyi şekilde hazırlanmış olarak girecek. Eksiliklerimizin farkındayız. Bizim gibi kulüpler transfer döneminin son gününe kadar, hem oyuncu gönderebilir, hem alabilirler. Biz de bu hakkımızı son ana kadar kullanmaya gayret göstereceğiz."

"SOMUT BİR ANLAŞMA YOK"

Transfer gündeminde yer alan Eneramo konusunda da açıklamalarda bulunan Karaman, "Birçok futbolcu bizimle anılıyor. Oyuncunun menajeri ile zamanında yapılan bir görüşme, aradan 1 ay geçmesine rağmen, her gün gazetelerinin sayfalarını süslüyor. Eneramo ve başka bir oyuncu ile yaptığımız somut bir anlaşma yok. Bazı oyuncu arkadaşlarımızın ismi Trabzonspor ismi ile anılarak, bir transfer gündemi oluşturulmaya çalışılıyor. Bunları hoş karşılamıyoruz. Biz bir oyuncuya samimi olarak talip olmuşsak, onun transferini gerçekleştirmiş oluruz" diye konuştu.

"BU YIL COLMAN'IN YILI OLABİLİR"

Karaman, "Geçtiğimiz sezon Colman takımdan ayrılmak istemişti, ancak şu anda kampta. Kendisi hakkında neler söylemek istersiniz?" şeklindeki soruya şöyle cevap verdi:

"Bu oyuncular bize nikahlı. Sözleşmeleri var. 'Ben seni istemiyorum' deme lüksüne sahip değilsin. Bu oyuncular da 'Ben seni, şehri sevmiyorum. Gideceğim' diyebilme lüksüne sahip değil. Dolayısı ile birbirimize karşılıklı sorumluluklarımız var. Bu oyuncular bizim futbolcularımız. Bence bu yıl Colman'ın yılı olabilir. Kampa ilk katılan futbolcumuzdu ve şu anda da oldukça profesyonel bir şekilde çalışıyor. Bence Colman bu sene çok özel bir sezon geçirecek."

"FUTBOLCULARIMIZIN ALACAKLARINI ÖDEDİK"

Karaman, dün akşam itibari ile futbolcuların tüm alacaklarının ödendiğini de ifade ederek, "Futbolcularımızın geçen dönemden kalan prim alacakları ve transfer alacakları, garanti ücretleri dahil olmak üzere, yarısı kamp bitimine kadar hesaplarında olacak, diğer yarısı ise önümüzdeki ayın sonuna çek olmak kaydıyla oyuncularımızın tamamına iletildi. Bu konuda bir sorunumuz yok, oyuncularımız da bu konuda bilgi sahibiler" dedi.

"TRABZONSPOR'UN FUTBOLCUSU TRABZON ŞEHRİNİ SEVECEK"

Kampa geç katılan Henrique'ye gerekli cezanın verileceğini de vurgulayan Karaman, şöyle konuştu:

"Kulüp İç Disiplin Talimatımızda bu futbolcu da değerlendirmeye alınacak. Kendisi ile görüştüm. Trabzonspor'un futbolcusu Trabzon şehrini sevecek. Üzerine giydiği formanın ağırlığını taşıyacak. 'Canım istediği zaman gelirim, canım istediği anda gelmem' tarzında bir yapı olmayacak. Biz onlara o şekilde yaklaşmıyoruz. Biz onlara emanetimiz gibi yaklaşıyoruz. Biz de onlardan isteriz ki giydikleri formanın ağırlığını hissetsinler. Bu işin lay-lay-lom işi olmadığını bilsinler. Kulüp iç talimatımıza göre Henrique de cezasını alacak."

"FORVET KONUSUNDA EKSİKLİĞİMİZİN OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ"

Karaman, forvet mevkiinde bazı sıkıntılar yaşadıklarını ama bu sorunu aşacaklarını da da ifade ederek, "Hangi kulüpte olursa olsun, başlarını yastığa koyduğu anda aldıkları ile ürettikleri arasında mutlaka paralellik kurmaları gerektiğini düşünüyorum Bu vakitten sonra Trabzonspor'un alacağı her oyuncu mutlaka bu duygu içerisinde hareket eden, hak ettiğini sonuna kadar alan, hak ettiğinin karşılığını da sahada sonuna kadar veren oyunculardan kurulu bir transfer düzeni oluşturmaya çalışıyoruz. Yerli de yabancı da her türlü öneriye açığız. Bu konuda eksiliğimizin olduğunun farkındayız. Çalışmalarımız da bu konuda devam edecek."

COLMAN ŞAŞIRTTI

Trabzonspor'un Arjantinli futbolcusu Gustavo Colman, Davraz kampındaki istekli görüntüsü ile dikkat çekti. Sezonun bitmesinin ardından takımdan ayrılacağı yönünde sinyaller veren Arjantinli futbolcu, kampa tam tarihinde katılmıştı. Ekonomik anlamda da sıkıntılar çıkartmayan Colman, dün oynanan hazırlık maçında da takımın iyileri arasında yer aldı. Teknik direktör Mustafa Akçay'ın da çok güvendiği futbolcu, basın mensuplarının röportaj talebini ise geri çevirdi.

EMRE GÜRAL ÇOK MUTLU

Bordo mavili takımın dün oynadığı hazırlık maçındaki tek golünü atan Emre Güral, yeni sezondan oldukça umutlu. Geçtiğimiz sezon kendisini gösterme şansı bulamayan genç forvet oyuncusu, bu sezon ise vazgeçilmezler arasına girmek istiyor. Emre, kendisini rekabete hazır hissettiğini ifade ederek, "Yeni bir teknik ekip, yeni bir heyecanla çalışıyoruz. Herkes çok istekli. Bende takımda vazgeçilmezler arasına girmek istiyorum. Bunun için çok çalışmam gerekiyor. Takımdaki ağabeylerimde bana yol gösteriyor. Umarım kendimi kanıtlarım" dedi. - Isparta

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Karaman: Zokora ve Sol Bamba Hiç Aramadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement