Konyaspor'da Genel Kurul Ertelendi - Son Dakika
Spor

Konyaspor'da Genel Kurul Ertelendi

Konyaspor\'da Genel Kurul Ertelendi

Bank Asya 1.Lig takımlarından Konyaspor'da bugün yapılması gereken olağanüstü genel kurul yeterli çoğunluk sağlanamadığı için bir hafta sonraya ertelendi.

12.07.2012 20:57

Bank Asya 1. Lig takımlarından Konyaspor'da bugün yapılması gereken olağanüstü genel kurul yeterli çoğunluk sağlanamadığı için bir hafta sonraya ertelendi.

Alaeddin Keykubat Salonu'nda yapılması gereken olağanüstü genel kurula Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, Başkan Yardımcısı Muammer Günbaş ile birlikte 8 delege daha katıldı. Konyaspor'da gündeme dair kararların alınması beklenen olağanüstü genel kurulda bir açıklama yapan Başkan Ahmet Şan kongrenin gelecek hafta aynı yerde ve saatte çoğunluğa bakılmaksızın yapılacağını ifade etti.

"YENİ SEZONDA KONYASPOR'UN İSMİ TORKU KONYASPOR OLACAK"

Konyaspor Başkanı Ahmet Şan iptal edilen genel kurul sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı. 2012 - 2013 sezonu hazırlıklarının ilk etabını tamamladıklarını bildiren Başkan Şan, "Yeni transferlerimiz ve hocamız Hüsnü Özkara kampa katıldılar. İnşallah ikinci ve üçüncü etap kamp çalışmalarımızda da eksiklerimizi tamamlayacağız. Özellikle forvette bir eksiğimiz var. Yarından itibaren 2. Etap kampımız başlayacak. İnşallah iyi bir hazırlık dönemi ardından lige hazır bir şekilde gireriz" dedi.

Konya Torku Şekerspor ile yapılan birliktelik hakkında soruların soruyu da cevaplayan Başkan Şan, "Tüzüğümüzün 33. maddesinin U bendinde yönetimimize verilen bir yetki var. Bu yetki çerçevesinden isim sponsorluğu anlaşması yaptık. Konyaspor 2012 - 2013 sezonunda Torku Konyaspor olarak Bank Asya 1. Lig'de mücadele edecek. Umarım hayırlısı olacaktır. Bizim Konya'da yaptığımız bu işbirliği neticesinde Konya Torku Şekerspor'un profesyonel A takımını şimdi Anadolu Selçuklu Spor Kulübü olarak görevi devraldılar. Burada amaç genç arkadaşlarımızın tecrübesinin artmasıydı. Uzun yılardır hayal ettiğimiz bir konuydu. İnşallah bu sezon yapacağız. Başında Salih Eken; Konyalı eski futbolcumuz takımı çalıştıracak. Bu imkanı bir başarıya çevirebilirsek; Konya'dan yetişen futbolcularımız hem Konyaspor'a, hem milli takımlarımıza, hem de diğer takımlara transfer olabilecek. Bu bir birleşme değil ancak Konya'daki güçlerin birleştirmesi olarak düşünebiliriz. Önemli olan Konyaspor altyapısından geçen sezon zaruri olarak kadrosunda bulundurduğu oyuncular var. Onların tecrübelerini biraz daha geliştirmesi. Aynı zamanda Konya amatöründe yetişen gençlerin futbol arenasında daha pişmeleri, profesyonel olmaları için bu imkanı sonuna kadar kullanacağız. Oradan yetişen futbolcularımız da Konyaspor'da forma bulacak" diye konuştu.

"BU BİRLEŞME SÜPER LİG'DE OLSAYDI DAHA İYİ OLURDU"

Her zaman olduğu gibi Konyaspor'un bu sene de iddialı olması gerektiğini kaydeden Şan, "Kulübün içinde bulunduğu maddi krize rağmen biz bu riski yine aldık. Basını, taraftarı, yöneticisi, şehri yöneteni ve kamuoyu olarak bu işi hep beraber başaracağız. Bu şartlarda bu yapılanmalara girdik, bunun üstünden hepimiz gelmeliyiz. Biz yönetime geldiğimizde 3 yıllık bir yapılanmadan bahsetmiştik ve biraz daha sabredilmesi gerekiyor. Konyaspor için belki bu yapılanma biraz erken. Eğer Süper Lig'de olsak ve bu yapılanmaya gitsek çok daha güzel olurdu. Fakat çok vakit harcama lüksüne sahip değiliz. Bugün nasip oldu böyle bir yapılanma, zor bir işin içine girdik" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu 11 Temmuz 2012 tarihinde yaptığı toplantıda, Konyaspor'un isim değişikliğini kabul etti. Değişiklik taleplerinin Kulüp Tescil Talimatı'nın 5.maddesinin 1.fıkrası uyarınca uygun olduğuna karar veren kulüplerin yeni isim ve logolarını tescil etti. Buna göre; Bank Asya 1. Lig'de oynayacak olan Konyaspor, 2012-2013 sezonunda Torku Konyaspor olarak mücadele edecek. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Konyaspor'da Genel Kurul Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement