Roma'da Gol Sesi Çıkmadı - Son Dakika
Spor

Roma'da Gol Sesi Çıkmadı

Roma\'da Gol Sesi Çıkmadı

Haftanın en önemli maçı olan Roma derbisinde gol çıkmadı.

10.02.2014 22:46  Güncelleme: 23:18

Haftanın en önemli maçında, geçtiğimiz hafta sahasının yağmurla birikte çamur olması nedeniyle Parma maçı ertelenen ve lige bir hafta vermek zorunda kalan Roma, Lazio deplasmanına çıktı. Ligin ilk yarısında kendi seyircisi önünde oynadığı maçı ikinci yarıdaki iyi futboluyla 2-0 kazanan Roma, ilk 45 dakikadaysa Lazio karşısında zor anlar yaşamıştı. Fakat bu kez Lazio seyircisinin önünde oynanan maçta toplamda çok daha iyi oynadılar fakat maçı kazanamadılar.

Başkentte golsüz derbi

Toplamda 412 olumlu pas yapan Roma, 90 dakikanın tek hakimiydi. Rakiplerinden 5 kat daha fazla gol girişiminde bulundular ve 152 pas yapan Lazio'ya göre topun tek hakimi konumundaydılar. Toplam oynama oranında %70'i gördükleri maçı %66'yla tamamladılar ve üçüncü bölgede yaptıkları pas sayısı Lazio'nun yaptığı toplam pas sayısına fazlasıyla yakındı (133). Ne var ki bu sezon zaman zaman ortaya çıkan gol üretme konusundaki sıkıntılar 0-0'lık beraberliği beraberinde getirdi.

Maç sonrasında Rudi Garcia, "İnisiyatif aldık ve topu ele geçirdik ama maçları kazanmak için final ve final öncesi paslarını daha iyi yapmanız gerekir ki biz bunu yapamadık" dedi. Özellikle Edoardo Reja'nın maç öncesinde Roma'nın önemli oyuncularının sakatlanıp maçta oynayamamasıyla ilgili yaptığı espriye dair de konuşan Fransız teknik adam, rakip hocayı suçlayıcı tavrı ve tepkisizliğiyle yeni bir polemiğin doğmasına sebep vermiş olabilir.

Hellas Verona'dan muhteşem geri dönüş

Roma'nın derbide berabere kaldığı haftada Juventus maç fazlasıyla 9 puanlık liderliğini daha yukarı taşıyarak rakibinin direncini iyice kırabilirdi ve böyle de olacak gibi görünüyordu. Carlos Tevez'in ilk yarıda attığı iki golle Juventus'un deplasmanda 2-0 öne geçtiği maçta kolay bir galibiyet almaları bekleniyordu. Fakat işler değişti. Ligin iç sahada en iyi takımlarından biri olan Hellas Verona, ligin en iyi takımına karşı ikinci yarıda ortaya müthiş bir direnç koydu.

Luca Toni'nin ikinci yarının başında attığı golden sonra her ne kadar siyah-beyazlılar yine maçın hakimi olsalar da maçın sonlarına doğru baskısını artıran Verona, son dakikada Juan Ignacio Gomez'in attığı golle 2-2'lik beraberliği aldı.

Maç sonunda golle birlikte hocasına sarılmasıyla ilgili konuşan Gomez, Andrea Mandorlini'nin maçtan önce Juventus'a karşı gol atacağını söylediğini ve bu nedenle yanına gittiğini söylerken başarılı teknik adamın devre arasında yaptığı motive edici konuşmanın attıkları iki golde çok büyük pay sahibi olduğunu söyledi.

Böylelikle üç maçlık mağlubiyet serisi sonrasında geçtiğimiz hafta Sassuolo'yu deplasmanda 2-1'le geçen Verona, Juventus beraberliğiyle ivmeyi yeniden yukarı doğru çevirmeyi başardı. Önümüzdeki hafta iç sahada Torino'yla karşılaşacaklar ve sonrasında sırayla ligin zayıf ekipleri Livorno – Bologna ikilisiyle karşı karşıya gelecekler. Bu üç haftada Hellas Verona'nın alacağı puanlar onların Avrupa kupaları konusundaki iddiasını da ortaya koyacak.

Benitez gurur duydu

Napoli'de göz yaşları

Napoli'nin üst üste üç maçta puan kaybı yaptıktan sonra Clarence Seedorf'la birlikte yükselişe geçen Milan'a karşı nasıl bir performans sergileyecekleri merak konusuydu. Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonra yaşanan hayal kırıklığı takımı fazlasıyla etkilemiş ve özellikle savunma hattı başta olmak üzere yaşanan sakatlıklar takımın ivmesini aşağıya çekmişti. Napoli maçta topa sahip olamadı. Ki bunun olması için bütün şartlar da oluşmuştu. Milan erken üstünlük kurdu, Napoli çok çabuk reaksiyon verdi. Fakat Rafael Benitez takımı çok fazla önde bekletmedi. Maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Önceki maçlarda sıkıntı yaşadık çünkü oynadığımız takımların niteliği bunda fazlasıyla etkiliydi. Kupa maçında Roma ve bugün Milan daha çok golü düşünen takımlar ve arkada daha çok boşluk bırakıyorlar. Bu da bizim işimizi kolaylaştırıyor" diyerek maçtaki mantalitesini de mücadele sonrası açıklamasıyla ortaya koymuş oldu. Liderle aralarındaki fark 13 ve Scudetto için şansları hala yok ama direkt Şampiyonlar Ligi için Roma'yı takip etmeye devam ediyorlar.

Haftanın takımı: BOLOGNA

Stefano Pioli'nin geçtiğimiz haftalarda görevinden alınmasına neden olan kötü gidişin devam ettiği ve son 5 maçını kazanamamış olan Bologna, hafta içinde en iyi oyuncusu Alessandro Diamanti'nin Çin'e, Gunagzhou Evergrande'ye transfer olmasıyla birlikte iyice yara almış görünüyordu. Takımın bu transferle birlikte Serie B yolculuğuna başlamış olduğunu iddia edenlerse bu hafta sonrasında biraz daha düşünmeye başlamış olabilir. Ligin en iyi takımlarından biri olan Torino'yu ilk dakikalarda geriye düştüğü maçta 2-1'le geçen Bologna derin bir nefes aldı ve küme düşme hattıyla arasındaki puan farkını 4'e çıkardı.

Mandorlini, Juve'yi alt etti

Haftanın hocası: ANDREA MANDORLINI (Hellas Verona)

Juan Ignacio Gomez'in maç sonunda Mandorlini'ye devre arası motive edici konuşmasıyla yaptığı övgü bir yana, ligin flaş hocası Gomez'i 86.dakikada oyuna aldıktan sonra oyuncusunun attığı golle bir puanın alınmasına hamlesiyle de yardımcı oldu. Juventus gibi ligin en büyük gücüne karşı 2-0 geriden gelip maç çevirmek çok büyük bir işti ve Mandorlini neden bu sezonun en iyilerinden biri olduğunu bir kez daha gösterdi.

Haftanın Kare Ası:

Gökhan İnler (Napoli): Gonzalo Higuain attığı iki golle maçın daha çok öne çıkmış olan oyuncusu olabilir ama asıl kahraman orta sahadaydı. Maç boyunca harika mücadele eden ve iyi oyununu 1 gol, 1 asistle süsleyen Gökhan İnler, maçın adamıydı. Başarılı orta saha oyuncusunun Jorginho'yla merkezde kurduğu birliktelik ilgi çekici görünüyor.

Carlos Tevez (Juventus): Hellas Verona deplasmanında ilk yarı çok iyi bir futbol ortaya koyan Arjantinli oyuncu attığı iki golle maçı takımına getiriyordu. Verona ikinci yarıda geri dönmüş olabilir ama Llorente'yle birlikte çok rahatlayan ve performansını yükselten Tevez, kariyerinin en iyi dönemlerinden birini geçiriyor.

Jonathan Cristaldo (Bologna): Alessandro Diamanti'nin Çin'e transfer olmasıyla birlikte büyük sıkıntılar yaşaması beklenen Bologna'da sahneye çıkan Cristaldo, adeta Diamanti gibiydi. Onun pozisyonunda maça başlayan ve 1-0 geriye düştükleri maçı iki golüyle çeviren 1989 doğumlu oyuncu Serie A'da haftaya damgasını vuran isimlerden biri oldu.

Etrit Berisha (Lazio): Roma Derbisi'nde rakibine karşı mahkum bir 90 dakika oynayan Lazio'da Etrit Berisha sahneye çıkan isimlerden biri oldu. Kaleye toplam 14 şut atan Roma ataklarını savuşturan Arnavut kaleci, Marchetti'nin yokluğunda öne çıkmayı başardı.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Roma'da Gol Sesi Çıkmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement