Rui Costa'dan Bir İlk - Son Dakika
Spor

Rui Costa'dan Bir İlk

Rui Costa\'dan Bir İlk

İtalya’da koşulan Yol Bisikleti Dünya Şampiyonası'nın son mücadelesi olan Elit Erkekler Yol Yarışı'nda bitiş çizgisine ilk ulaşan Rui Costa zafere ulaştı.

26.02.2014 16:59

Martin unvanını korudu

İtalya'da düzenlenen 86. Dünya Yol Bisikleti Şampiyonası'nda, Alman sporcu Tony Martin, erkekler bireysel zamana karşı yarışını üst üste 3'üncü kez kazandı.

Portekizli bisikletçi Rui Costa, Toscana'daki ol Bisikleti Dünya Şampiyonası'nda dünya şampiyonluğuna ulaşarak bir ilke imza attı.

272.2 km'lik yarışı 7 saat 25 dakika 44 saniyelik derecesiyle en önde bitiren 26 yaşındaki bisikletçi, Elit Erkekler kategtorisinde zirveye çıkan ilk Portekizli pedal oldu.

Yağmur ve fırtınanın önemli rol oynadığı mücadeleye 208 isim başlarken, yalnızca 61 bisikletçi finiş çizgisini görebildi. Yarış dışı kalanlar arasında eski dünya ve Fransa Bisiklet Turu şampiyonlarından Cadel Evans, son Fransa Bisiklet Turu şampiyonu Chris Froome ve son İspanya Bisiklet Turu şampiyonu Chris Horner gibi isimler de yer aldı.

Son metrelere Rui Costa ile birlikte giren rakibinin sprintine istediği cevabı veremeyerek gümüş madalyada kalırken, kürsüyü tamamlayan son isim Alejandro Valverde oldu.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Rui Costa'dan Bir İlk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement