Şampiyon Sporting Kansas City - Son Dakika
Spor

Şampiyon Sporting Kansas City

Şampiyon Sporting Kansas City

ABD'de 2013 MLS şampiyonu, play-off finalinde Real Salt Lake’i penaltı vuruşları sonucu mağlup eden Sporting Kansas City oldu.

08.12.2013 11:31

Dün gece TSİ 23: 00'te Kansas City'nin Sporting Stadyumu'nda oynanan ve 21 bin seyircinin izlediği maçın ilk yarısı karşılıklı ataklarla geçtikten sonra, 2. yarıda konuk Salt Lake ağırlığını koydu ve 52. dakikada takımın en golcü ismi Álvaro Saborío'nun golü ile 1-0 öne geçti. Aslında maçı da koparıp gidebilirlerdi, çünkü 61 ve 72'de 2 topları direkten döndü. Morales'in direkten dönen şutundan 4 dakika sonra ev sahibinin Fransız defans oyuncusu Aurélien Collin kornerden gelen topa müthiş bir kafa vurarak maça eşitliği getirdi.

Kalan dakikalar ve uzatmalarda gol atılamayınca uzatmalara geçildi. Şampiyonu belirlemek için tam 20 penaltı atıldı toplamda. Sebebi hem kalecilerin yeteneği hem de oyuncuların çok kötü penaltı vuruşları kullanmasıydı ki toplamda 7 penaltı kaçtı. Ayrıca ağlarla buluşan penaltıların önemli kısmında da kalecilerin müdahale etme şansları büyüktü. 10. penaltılar atılırken maç içinde de Kansas'ın golünü atan Collin topu ağlara gönderdi, diğer yanda Jamaikalı Lovel Palmer, topu üst direğe nişanlayınca Kansas City 2000'den sonra 2. kez MLS şampiyonu oldu. Taraftarlar son penaltıdan sonra sahaya hücum ettiler. 67 kez ulusal takım formasını giymiş Peter Vermes de hocalık kariyerinin ilk şampiyonluğunu kazandı. 36 yaşındaki Danimarkalı kaleci Jimy Nielsen de, 1999 yılında Aalborg ile Danimarka şampiyonluğu yaşamıştı. 15 yıl sonra kariyerinde mutlu sonu tekrar yaşadı.

Şampiyon Kansas City, normal sezonu lider bitiren New York Red Bulls, kupa şampiyonu D.C. United ve play-off finalisti Real Salt Lake, 2014-15 sezonunda CONCACAF Şampiyonlar Ligi'ne katılacaklar.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Şampiyon Sporting Kansas City - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement