Spor Camiası, Sporcu Sağlığı Panelinde Buluştu - Son Dakika
Spor

Spor Camiası, Sporcu Sağlığı Panelinde Buluştu

Spor Camiası, Sporcu Sağlığı Panelinde Buluştu

Spor camiası, İstanbul Bilgi Üniversitesinin düzenlediği Sporcu Sağlığı adlı panelde buluştu.

18.12.2013 19:34  Güncelleme: 19:41

Spor camiası, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin düzenlediği 'Sporcu Sağlığı' adlı panelde buluştu.

Panelin onursal konuğu UEFA Asbaşkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Onursal Başkanı Şenez Erzik oldu. Oturuma teknik direktörler Cevat Güler, Şota Arveladze, Bülent Korkmaz, basketbol koçu Murat Didin, spor hekimi Erdem Kaşıkçıoğlu, takım doktoru Cem Ergenç ve fizyoterapist Abdurrahman Evin katıldı.

ŞENEZ ERZİK: "BENİM DE ESKİDEN BİR FUTBOLCULUK HAYATIM VARDI"

UEFA Asbaşkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Onursal Başkanı Şenez Erzik, yapılan panelde spor ve sağlığın birbirlerinden ayrılmaz parçalar olduğuna dikkat çekti.

Spor ve sağlığın birbirinden ayrılmaz parçalar olduğunun altını çizen Erzik, "Benim de eskiden bir futbolculuk, sporculuk hayatım vardı. Okul zamanlarında başladı. Profesyonel imzayla düğümlendi. Bu profesyonellikle çamur sahalarda top oynuyorduk. Hatırlıyorum; Rumeli Hisarı amatör kümede Eyüp sahasında futbol oynadık. Çamurun üstüne kömür dökülmüşler o kömürlü sahada kafayla bir gol attım. Dizimdeki kömür izi dizimde derimin altında, geçen Haziran ayında geçirdiğim ameliyata kadar orada kaldı. Cengiz hocama gösterdim, biliyor. Dolayısıyla bu kömür ameliyatla dizimden çıktı. O yıllardan geldiğimizi anlatmak için bu konuyu açtım. Hayatımda bir kere aşil tendonum yırtıldı. Oda futbolcu dönemimi aştıktan sonra kendi aramızda halı saha maçında oynarken oldu. Demek ki bedensel eğitimle iş başlıyor. Güçlü bir bünyeniz olursa ameliyatta olduğu gibi bugün bu yaşa geldim, doktor çok geç kalmışsın ama kemiklerin çok kuvvetli" ifadelerini kullandı.

SHOTA ARVELADZE: "YABANCI FUTBOLCULAR SAKATLANDIĞI ZAMAN YURT DIŞINA GİDİYOR"

Panele katılan Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze ise kulüp doktorlarının futbolcularla arkadaş olamayacağını, doktorların işinin sadece doktorluk olduğu ve futbolculara kıyak geçmeyeceği, ayrımcılık yapmaması gerektiğini söyledi.

Ayrıca kulüp doktorlarının kulüplere zaman kazandırdığını belirten Arveladze, "Yabancı futbolcular sakatlandığı zaman yurt dışına gidiyor ve kulüpler yaklaşık 4-5 hafta kaybediyor. Ama kendi doktorlarımız olduğu vakit arada kaybolan zaman farkını aşağı çekiyoruz. Zamandan tasarruf ediyoruz" diye konuştu.

BÜLENT KORKMAZ: "BEN FUTBOLUN BAŞINDA OLSAM ALT YAPILARA ÖNEM VERİRDİM"

Paneldeki son konuşmacı eski Milli futbolcu Bülent Korkmaz, futbolu bilenlerin futbolu yönetmesi gerektiğini vurgulayarak, "İdari işlere ben karışmam, benim işim değil. Ben her zaman bunu söylerim, futbolun gelişimi alt yapılar. Maalesef üzülerek söylüyorum her şey var. Ben Galatasaray alt yapısından yetişmiş bir futbolcu olarak toprak sahalarda çalıştık. Çim saha yoktu. Malzeme de yoktu. Yırtık ayakkabıları dikerek giyerdik ve öyle antrenman yapardık. Şimdi her şey var ama oyuncu gelişiminde sıkıntı var. Profesyonelliğin ne olduğunu bilmeyen futbolcular var. Teknik direktörlükte yapıyorum. Profesyonel oyuncularda bile görüyorsunuz pozisyonun nasıl alınacağını ya da alınmayacağını bilmiyorlar. Onu öğretiyorsunuz. Türkiye'nin en büyük sorunu ve sıkıntısı alt yapılardır. Ben futbolun başında olsam alt yapılara önem verirdim" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Spor Camiası, Sporcu Sağlığı Panelinde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement