Tekvandoda Türk Sporcular Madalyaya Uzanamadı - Son Dakika
Spor

Tekvandoda Türk Sporcular Madalyaya Uzanamadı

Tekvandoda Türk Sporcular Madalyaya Uzanamadı

Dünya Tekvando Grand Prix 2. seri müsabakalarının ikinci gününde Türk sporcular madalyaya uzanamadı.

19.09.2015 17:11

Dünya Tekvando Grand Prix 2. seri müsabakalarının ikinci gününde Türk sporcular madalyaya uzanamadı.

Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından düzenlenen ve Türkiye Tekvando Federasyonu (TTF) tarafından Samsun Yaşar Doğu Spor Salonu'nda organize edilen Dünya Tekvando Grand Prix 2. seri müsabakalarının ikinci gününde erkekler 58 ve 80 ile bayanlar 49 kilo müsabakaları yapıldı. Türkiye adına 5 sporcu tatamiye çıktı.

Erkekler 80 kiloda ev sahibi ülke kontenjanından Grand Prix müsabakalarına katılan genç sporcu Berkcan Süngü, başarılı bir performans sergiledi. İlk turda Brezilyalı Andre de Oliveira Bilia'yı 6-3 ve ikinci turda Meksika'dan Rene Lizarraga'yı 4-1 yenen Süngü, çeyrek finalde dünya sıralamasında ilk sırada yer alan İranlı Mahdi Khodabakshi ile karşılaştı. Güçlü rakibine 10-0 mağlup olan genç sporcu hanesine önemli puanlar ve tecrübe ekledi.

Aynı sıklette yer alan Yunus Sarı ve bayanlar 49 kiloda mücadele eden Rukiye Yıldırım, organizasyona ikinci turda veda etti. Ev sahibi ülke kontenjanından mücadele eden bayanlar 49 kiloda Sümeyye İloğlu ve erkekler 58 kiloda Mehmet Dolaş da ilk turu geçmeyi başaramadı.

SERVET TAZEGÜL TATAMİYE ÇIKIYOR

Dünya Tekvando Grand Prix 2. Seri müsabakalarının son gününde 5 Türk sporcu madalya mücadelesi verecek. Erkekler 68 kiloda Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu milli tekvandocu Servet Tazegül ile Berkay Akyol, bayanlar 57 kiloda ise Hatice Kübra Yangın, Dürdane Altunel ve Fatma Sarıdoğan tatamiye çıkacak. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Tekvandoda Türk Sporcular Madalyaya Uzanamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement