Trabzonspor: "Kazanmak İçin Gerekeni Yaptık" - Son Dakika
Spor

Trabzonspor: "Kazanmak İçin Gerekeni Yaptık"

Trabzonspor: "Kazanmak İçin Gerekeni Yaptık"

Trabzonspor teknik direktörü Mustafa Akçay, başarının sırrının birliktelikten geçtiğini belirtti, "Kayserispor deplasmanında kazanmak için gerekeni yaptık ve bundan sonraki maçlarda da yapacağız" dedi.

24.09.2013 12:51

Trabzonspor teknik direktörü Mustafa Akçay, başarının sırrının birliktelikten geçtiğini belirtti, "Kayserispor deplasmanında kazanmak için gerekeni yaptık ve bundan sonraki maçlarda da yapacağız" dedi.

8 YILDIR YENEMİYORDU

Bordo mavili takım, teknik direktör Mustafa Akçay yönetiminde tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kaldı. Tarihinde yine ilk kez Avrupa'da üst üste 7 maçta kaybetmeyen bordo mavililer, 8 yıldır deplasmanda mağlup edemediği Kayserispor'u da mağlup etti. Mustafa Akçay, başarının sebebini anlatırken şöyle konuştu:

"İYİ YOLDAYIZ"

"Eğer yenilen golde birlikte üzülüyorsak, atılan golde aynı sevinci yaşıyorsak, iyi yoldayız, demektir. Benim oyuncularımın hepsi bunu başarıyor. Kayserispor maçında bir istatistiği bozmamız gerekiyordu ve bunu yaptık. Kazanmak için gerekeni yaptık yani. Bundan sonraki maçta da kazanmak için gereken neyse onu yapacağız. Takım olma yolunda attığımız adımların meyvesini ilerleyen günlerde toplayacağız."

HENRİQUE: "HOCAMLA HİÇ BİR SORUN OLMAZ"

Trabzonspor formasıyla 6'sı Avrupa Ligi, 2'si Spor Toto Süper Ligi olmak üzere bu sezon toplam 8 gol atmayı başaran Paulo Henrique, pazartesi akşamı oynanan Kayserispor maçında gol attıktan saniyeler sonra kendisini dışarı alan teknik direktör Akçay'a sitem etti.

Bu karara kızıp soyunma odasına giden, sonra üstünü değişip sahaya dönen Henrique, "Bir an kızgınlıkla tepki verdim. Bu normal, çünkü kimse oyundan çıkmak istemez. Hele de gol atan oyuncu. Ama sonra hocamın bana verdiği değeri hatırladım. Hocamla asla bir sorunum olmaz. Bu sezon sergilediğim performansta onun bana güvenmesinin payı oldukça fazla" diye konuştu.

MALOUDA: "BİRAZ DAHA ZAMANA İHTİYACIM VAR"

Kayserispor maçındaki performansı ile eleştirilen Malouda, henüz tam hazır olmadığını söyledi. Malouda, maç eksiğinin oynadıkça ortadan kalkacağını belirtirken de şunları söyledi:

"Bu takımın bir parçası olduğum için mutluyum. Maç sonunda yaşanılan galibiyet sevinci takımın nasıl bir bütün olduğunun gösterisidir. Performansımın gün geçtikçe daha iyi olacağının garantisini verebilirim. Biraz daha zamana ihtiyacım var. Her şey yoluna girdiğinde herkes geçmişten bildiği Malouda'yı sahada görecektir. Bu taraftara hak ettiği mutluluğu yaşatmak bizim en büyük sorumluluğumuz."

ADRİAN: "BİR ŞEYLERİ DEĞİŞTİRDİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM"

Trabzonspor'da bu sezon sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken ve Kayserispor maçında da atılan golün asistini yapan Adrian, golün 61'inci dakikada gelmesinin çok güzel ve anlamlı olduğunu söyledi. Adrian, Süper Lig'deki bir çok takıma göre daha fazla maç yaptıklarını vurgularken de şöyle konuştu:

"İki hafta önce Trabzonsporlu futbolcuların bu takımda oynamayı hak etmediğinin konuşulduğunu duydum. Ancak bugün bir şeyleri değiştirdiğimizi düşünüyorum. Zaman zaman defans yapmamız gerekti. Kazanmamız için bunu yapmalıydık. Önemli olan 3 puanı almaktı ve bunu başardık. Bunda benim de bir payımın olması beni ayrıca mutlu etti."

"ADIM ADIM ZİRVEYE"

Trabzon'daki yerel gazeteler Kayserispor galibiyetine geniş yer ayırırken oynanan futbolun ise tatmin edici düzeyde olmadığını vurguladılar. Taka Gazetesi, "8 yıl sonra zafere kaçış" ve "İstanbul'un ensesindeyiz" başlıklarını attı. Kuzey Ekspres Gazetesi, "Adım adım zirveye" başlığıyla yayınlandı. Günebakış Gazetesi, "Trabzonspor ecel terleri döktüğü Kayseri'de Henrique ile 3 puana uzandı" ve "Kurtarıcı" manşetlerini attı. Karadeniz Gazetesi ise, "Ve beklenen oldu fırtına koptu" başlığıyla galibiyeti okuyucularına aktardı. Karadeniz'de Son Nokta Gazetesi, "Fırtına Henrique ile esiyor" manşetini attı. Karadenizin Sesi Gazetesi de, "Var mı Trabzon'a yan bakan" başlığıyla bordo mavili takımın galibiyetini sayfalarına taşıdı.

BASKETBOL TAKIMINDAN 2'NCİ KUPA

Trabzonspor Basketbol Takımı, sezon öncesi katıldığı TSYD Ankara Kupası ve Olin Kupası'nda 1'incilik kupasını kaldırmanın mutluluğunu yaşadı. Antrenör Hasan Özmeriç, Trabzon'a basketbolu sevdireceklerine inandığını belirtirken şöyle dedi:

"Hedeflerden bahsederken önce takımın sahaya ne koyacağını anlatalım. Benim takımım sahada son topa kadar mücadele edecek. Rakip ayırt etmeden oynayan, aynı mücadeleyi parke zemine yansıtan bir ekip olacak. Ben, Trabzon insanının karakterini yansıtan bir takım olmamız için çaba gösteriyorum. Trabzonspor Basketbol Takımı, Trabzonlu gibi inatçı, savaşçı, agresif olacak, basketbolu da böyle oynayacak." - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Trabzonspor: 'Kazanmak İçin Gerekeni Yaptık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement