Yazarların Hedefinde Bebek Var! - Son Dakika
Spor

Yazarların Hedefinde Bebek Var!

Yazarların Hedefinde Bebek Var!

UEFA Avrupa Ligi 3. Turu'nda Fenerbahçe, 1-0'ın rövanşında Braga'ya deplasmanda 4-1 kaybederek Avrupa'ya veda etti.

18.03.2016 13:38

UEFA Avrupa Ligi 3. Turu'nda Fenerbahçe, 1-0'ın rövanşında Braga'ya deplasmanda 4-1 kaybederek Avrupa'ya veda etti. Büyük tartışmaların yaşandığı mücadelede taraftarların olduğu gibi spor yazarlarının da hedefinde Hırvat Ivan Bebek vardı.

İşte spor yazarlarının köşelerinde yaptıkları Braga-Fenerbahçe maçı analizinden kısa özetler:

HAKEM VE PEREIRA (MEHMET DEMİRKOL)

İlk gol yaklaşık 1 metre ofsayt. Penaltıya yol açan akın yarım metre ofsayt. Topal penaltı olmaması için her şeyi yapıp başarılı olduğu pozisyonda çalınan penaltı değil. Penaltı olsa bile sarıyı, ikinci sarı kartı gerektirecek bir şey yok. Topal -Fenerbahçe'nin en soğukkanlı, sağduyulu ve en formda, en efektif oyuncusu - dışarıda. Deniz Ateş Bitnel'e çok mu yüklendik acaba? Bizi affeder mi?

Dün çok ciddi bir hakem faciası yaşandığı açık. Hem de çok. Topal atıldığı anda Fenerbahçe belki skor olarak turu geçer durumdaydı. Ancak oyun aklını kaybetti Fenerbahçe. Oyunu tutması olanak dışıydı. Çünkü hocası dahil bu takımın tek aklı o.

bbb

İKİ BRAGA İKİ DE HAKEM ATTI (UĞUR MELEKE)

Fenerbahçe, 135 dakika sonunda turu geçmişti ama sahneye kahraman olmak

isteyen hakem Ivan Bebek çıktı. İki gol öncesi ofsaytlar var. Penaltı akıl almaz. Bir maçı hakem üstünden okumak istemem ama gerçekten bu müsabakada oynayan üç ayrı takım vardı. İkisi birleşip, diğerini yendiler maalesef.

İlk yarıda Souza'ya gösterdiği sarı kart, Pereira'yı çok ucuz atması. Hepsini üst üste koyunca Ivan Bebek'in en hafif tabirle kahraman olmak ve UEFA'nın dikkatini çekmek için büyük kararlar vermeye çalıştığını düşünüyorum ben.

Özellikle belli bir yaşa gelip hayal ettiği seviyeye ulaşamamış hakemlerde bu kahramanlık çabaları oluyor, Fenerbahçe de bunun kurbanı oldu maalesef.

ccc

BEBEK KATLİAMI (AHMET ÇAKAR)

Sahada sözüm ona bir hakem var... UEFA'nın iyi hakemlerinden biri olsa gerek ki böylesine bir maça atanmış... Üstelik soyadı Bebek... Ayrıca Bebek gibi tertemiz bir yüzü var. Ama kalbi kapkara...

Spor ahlakı kapkara... ve Fenerbahçe'nin turu kaybetmesinin tek sorumlusu da o. Bazı maçlar vardır; kötü oynarsın, hakeme sığınırsın. Ama dün geceki karşılaşmada Hırvat hakem kelimenin tam anlamıyla Fenerbahçe'nin turunu çaldı. Hem de bilerek, isteyerek çaldı.

Yaptığı hatalara asla masum hatalar diyemem. Maç amatör bir maç değil...

Herşey dengeliydi, karşılaşma 1-1 gidiyordu, UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale kalıp önemli bir zafere imza atmaya sadece 20 dakika kalmıştı.

Ancak önce hakem Ivan Bebek'in uydurma bir penaltısı ardından da gelen Mehmet Topal, Alper Potuk ve Volkan Şen'e gelen kırmızı kartla Fenerbahçe dağılıverdi. Fazla söze gerek yok. Belki de UEFA, bebek yüzlü bir tetikçi aracılığıyla Fenerbahçe'den intikamını almış oldu.

dddd

BAŞIN ÖNE EĞİLMESİN (GÜRCAN BİLGİÇ)

Sahada "vazgeçmeyen-isyan" eden Fenerbahçe ruhunu, karakterini koydular ortaya. "İyi-kötü oynadılar" demiyorum kimse için. Orada "Biz böyle yenilmeyiz" diyenlerdi onlar. Eksik veya fazla fark etmeden utanmaza ve O'nun yardakçılarına karşı.

UEFA'yı yöneten bir ahlaksız (Platini) futboldan men edilirken, onun kalıntılarının mirasçısı; bir Hırvat hakem emir-komutanın son zinciri olarak karşımızda. Hafızası kuvvetli olanlar, Benfica deplasmanındaki Fransız'ı da hatırlarlar. Hangi düdükleri çalıp, hangilerini çalmadığını. Fenerbahçe maçı kafa kafaya oynadı, ilk maçı hiç düşünmedi ve tur için istediği golü aradı; buldu. Utanmaz ve yardımcılarını hesap edemedi, edemezdi. Üç kırmızı kart görüp, yüzü kızarmayacak bir hakeme yenildi. İstanbul'a dönüyorlar; başlarını öne eğmeden...

eeee

BEBEK ALTINA ETTİ! (FEYYAZ UÇAR)

Hakem İvan Bebek. Bu bebek ağzındakini emzik zannediyor. Fenerbahçe'nin kanını emiyor. Oysa ağzındaki düdük. Kurallara göre öttürmesi lazım. Din, dil, ırk gözetmeden, gördüğünü çalması lazım. Mehmet Topal'a yapılan faulü görüyor. Refleks olarak kartını da çıkarıyor. Ama Braga'lı oyuncuya gösteremediği kartı dönüp Mehmet'e gösteriyor. Gerekçe ise hakemi kandırmaya yönelik hareket. Mehmet kimseyi kandıramaz ki. O kendini kandırana bile doğruyu söyler. Hırvat hakemin garip kararları maç boyunca devam etti. Bu hakem Avrupa ligini kaldıracak kadar büyümemiş. O daha bebek.

fffff

OLMAZ OLSUN BÖYLE HAKEM (ZİYA ŞENGÜL)

Fenerbahçe oyun başlangıcını beklendiği düzeyde götürürken, Braga adına Ahmed Hassan'ın atmış olduğu birinci gol, bana göre ofsayttı. Ama Hırvat hakem anlaşılan Fenerbahçe'yi katletmek için sahaya çıkmış... Ofsayt golü görmüyor; Fenerbahçeli futbolcuların gereksiz sarı kartlarla sinir sistemini bozuyordu.

Yetmedi; Mehmet Topal'ın kolları kapalıyken çarpan topuna da penaltı çaldı, ikinci sarı kartı gösterdi ve Fenerbahçe'yi 10 kişi bıraktı. ve de Braga 2-1'i yakaladıktan sonra, maçı kazanma adına oyuna ağırlığını koydu. Üçüncü ve dördüncü gollerle Fenerbahçe çeyrek final öncesi elenerek, Avrupa'ya havlu atmak zorunda kaldı.

Halbuki ilk yarının son dakikalarında Alper'in atmış olduğu beraberlik golüyle ümitlenmiştik. Fakat düşman başına bir hakem vardı ki; Allah selamet versin! Braga formasını giyip maçı yönetseydi, ancak bu kadar kıyak yapabilirdi.

feeeee

HAKEME KARŞI (MUSTAFA SAPMAZ)

Braga iyi takım. UEFA'nın sitesinde bu maçın öncesinin başlığında yazdığı gibi bu senenin Dnipro'su da olabilir. Fakat dün Fenerbahçe rakbine yenilmedi. Hakem Ivan Bebek rakibinden daha cetin ceviz çıktı.

Normal şartlar altında bir maç oynansa Fenerbahçe'nin kötü yönlerini eleştirebilirdik. İstanbul'da ev sahibinden yana olmayan hakem kararları, ki doğrusu da budur, dün gece tamamen deplasman takımını yok sayan bir tavırdaydı. Yine de soğukkanlı kalabilirler miydi, bu soru maçtan sonra pek çok kişinin zihnini kemirecektir. Ben yine de son yılların en kötü hakem yönetiminde bunu başarmanın da zor olduğunu düşünüyorum.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Yazarların Hedefinde Bebek Var! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ramazan dayı : maçı braga almadı hakem aldi 0 0 Yanıtla

Advertisement