Yükselen Yıldızlar Maçı'nın Kadroları Açıklandı - Son Dakika
Spor

Yükselen Yıldızlar Maçı'nın Kadroları Açıklandı

Yükselen Yıldızlar Maçı\'nın Kadroları Açıklandı

New Orleans'ın evsahipliği yapacağı All-Star Haftasonu'nun ilk gününde, çaylak ve ikinci yıl oyuncularının mücadele ettiği "yükselen yıldızlar maçı"nda forma giyecek 18 isim belli oldu.

30.01.2014 12:42

NBA'in internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, All- Star Haftasonu etkinlikleri kapsamında 1994'ten bu yana ligde ilk sezonunu yaşayan (çaylak) ve ikinci sezonunu yaşayan basketbolcuların yer aldığı gösteri maçında sahaya çıkacak oyuncular belirlendi. Başladığından beri Doğu ile Batı Konferansı'nın çaylak ve ikinci yıl oyuncuları, çaylaklar ile ikinci yıl oyuncularının karşı karşıya geldiği gibi farklı formatlarda oynanan maç, son iki yıldır NBA efsaneleri Shaquille O'Neal ile Charles Barkley'nin, çaylaklar ve ikinci yıl oyuncularından karma olarak seçtiği iki takım arasında oynanıyor.

18 kişilik listede özellikle 3 oyuncunun ismi göze çarptı. Bunlardan ilki, sezona 20,6 sayı ve 5,6 asist ortalamalarıyla devam eden Damian Lillard. Geçen sezon "yılın çaylağı" (ROY) seçilen oyuncu kurucu, Portland Trail Blazers'ın bu sezon Batı Konferansı'ndaki zirve yarışına dahil olmasında LaMarcus Aldridge ile önemli rol oynadı.

Bir diğer isim Philadelphia 76ers'ın oyun kurucusu Michael Carter-Williams, bu sezon sayı (17,2), ribaunt (5,6), asist (6,7) ve top çalma (2,4) istatistiklerinin dördünde de tüm çaylaklar arasında zirvede bulunuyor.

Evsahibi kentte takımı New Orleans Pelicans'ın NBA'de ikinci sezonunu yaşayan pivotu Anthony Davis ise maç başına ürettiği 20,4 sayı ve 10,4 ribauntluk "double double" ortalamasının yanı sıra 3,3 blok ortalamasıyla şu an için NBA'in blok kralı durumunda.

Geçen yıl Barkley'nin seçtiği oyunculardan kurulu Chuck Takımı'nın, Shaq Takımı'nı 163-135 yendiği "yükselen yıldızlar maçı", bu yıl 15 Şubat'ta TSİ 04.00'te yapılacak.

Maçta oynayacak basketbocular şöyle:

Oyuncu Takımı Tecrübesi

Steven Adams Oklahoma City Thunder Çaylak

Pero Antic Atlanta Hawks Çaylak

Giannis Antetokounmpo Milwaukee Bucks Çaylak

Harrison Barnes Golden State Warriors İkinci yıl

Bradley Beal Washington Wizards İkinci yıl

Trey Burke Utah Jazz Çaylak

Michael Carter-Williams Philadelphia 76ers Çaylak

Anthony Davis New Orleans Pelicans İkinci yıl

Andre Drummond Detroit Pistons İkinci yıl

Tim Hardaway New York Knicks Çaylak

Terrence Jones Houston Rockets İkinci yıl

Damian Lillard Portland Trail Blazers İkinci yıl

Victor Oladipo Orlando Magic Çaylak

Kelly Olynyk Boston Celtics Çaylak

Mason Plumlee Brooklyn Nets Çaylak

Jared Sullinger Boston Celtics İkinci yıl

Jonas Valanciunas Toronto Raptors İkinci yıl

Dion Waiters Cleveland Cavaliers İkinci yıl

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Yükselen Yıldızlar Maçı'nın Kadroları Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement