Akıllı Termometre Fever Smart ile Bebekler Daha Rahat - Son Dakika
Teknoloji

Akıllı Termometre Fever Smart ile Bebekler Daha Rahat

Akıllı Termometre Fever Smart ile Bebekler Daha Rahat

İster çocuk olsun, ister yetişkin olsun, hasta olduğumuzda ateşimizin devamlı ölçülmesi çok önemli ve akıllı termometre Fever Smart bunu yapabilir.

27.08.2014 10:12

İster çocuk olsun, ister yetişkin olsun, hasta olduğumuzda ateşimizin devamlı ölçülmesi çok önemli ve akıllı termometre Fever Smart bunu yapabilir.

Genç Collin Hill, üniversiteye başlamadan önce Hodgkin Lenfoma tanısı ile hastaneye yattığında ve kemoterapi tedavisi görmeye başladığında, devamlı vücut ısısının ölçülmesinin ne kadar önemli olduğunu farketmiş. Bir gece ateş normalken yatmış ve birkaç saat sonra yüksek ateş ile acil yardıma kaldırılınca, bu işin hafife alınmayacağını farketmiş.

İşte bu durum hayatını değiştiren dönüm noktası haline gelmiş ve Hill, yanına arkadaşları William Duckworth, Aaron Goldstein ve Becca Goldstein'i alıp beraberce akıllı termometre "Fever Smart"ı tasarlamışlar. Fever Smart yaklaşık 5 cm uzunluğunda minik bir parça, fakat içi sensör ve elektronik dolu.

Bu termometre parçasını ufak bir bant ile ısısını ölçeceğiniz kişinin koltuk altına tutturmanız yeterli. Fever Smart devamlı olarak kişinin vücut ısısını ölçüyor ve bunu Bluetooth yolu ile bir akıllı telefon uygulamasına yolluyor. Eğer vücut ısısında devamlı veya ani bir artış olursa, Fever Smart kullanıcıyı alarmla uyarıyor. Böylece sıradışı ısı değişikliklerine hemen müdahale edilebiliyor.

Fever Smart sayesinde bebek ve ağır hasta kişilerde çok başarılı bir takip yöntemi yaratılmış. Özellikle bebeklerinin ne durumda olduğuna, bebeği bir termometre ile devamlı rahatsız ederek ve uykusunu bölerek bakacaklarına; neredeyse cildinde farketmeyeceği bu akıllı termometre ile sorunsuzca çözebilecekler.

Piyasaya 129 Dolar fiyatla çıkması planlanan Fever Smart henüz hazır değil. Ama buraya tıklayarak ürünün web sitesine gidebilir, ayrıntı bilgi alabilir ve ürün çıktığı zaman haberdar olabilirsiniz.

Akıllı cihazlar denilince aklımıza bir sürü ilginç şey daha geliyor, mesela buraya tıklayıp göreceğiniz terden elektrik üretebilen akıllı dövme gibi.

The post Akıllı Termometre Fever Smart ile Bebekler Daha Rahat appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Akıllı Termometre Fever Smart ile Bebekler Daha Rahat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement