Asus Dsl-Ac68u Wireless-Ac1900 Modem Router - Son Dakika
Teknoloji

Asus Dsl-Ac68u Wireless-Ac1900 Modem Router

Asus Dsl-Ac68u Wireless-Ac1900 Modem Router

İnceleme merkezinin konuğu ASUS'un yüksek performanslı modem router'ı oldu.

10.09.2014 15:44
Hasan Uğur Nayır - -

Bu sefer elime ASUS'un DSL-AC68U Wireless-AC1900 modem router'ı geçti. Tabii ki ürünü incelemeden bırakmak olmazdı. Genel olarak başarılı işlere imza atan ASUS nasıl bir ürün ortaya çıkarmış? En güzeli bu sorunun cevabını incelemede vereyim. Lafı daha fazla uzatmayayım.


Kutu içeriği ve tasarım


Herhangi bir ürün olsun fark etmez, en başta dikkat ettiğim kısım kutu içeriği olur. Yetersiz bir kutu içeriğinin sonuçları kurulumda veya kullanımda ortaya çıkıyor. Kutu içinde modem router dışında, 3 tane anten, RJ45/11 kabloları, adaptör, splitter, başlangıç kılavuzu ve CD bulunuyor. Eksik yok, gerekli olan tüm her şey var ve kaliteli aksesuarlar. Bazı ürünler yanına öylesine koyulan ucuz aksesuarlar gibi değiller. Geçelim asıl ana konuğa yani modem router'ın kendisine.



Fotoğraf galerisi için buraya tıklayabilirsiniz.


Şu zamana kadar birçok modem elime geçti, açıkçası ASUS'un bu ürünü tasarım konusunda gayet hoşuma gitti. Genel olarak sade tasarımları daha çok severim, ama ASUS desenli şık bir tasarım yapmış. Alt taraftan ayaklığı olan modem, yatay olarak değil dik olarak kullanıyor. Güzel olmuş, kullanışlı. Cihazın sağ tarafında WPS ve Wi-Fi tuşları bulunuyor. Solda herhangi bir şey yok. Arka tarafta 4 adet gigabit ethernet girişi, USB 3.0 girişi, güç tuşu, reset tuşu, adaptör girişi, DSL girişi var. USB 3.0'ın yararları çok, işin içeriğinde kullanıcının kendi bulut sistemi var.


#Sayfa#


USB 3.0 girişiyle 3G/4G bağlantı paylaşımı yapılabilir. AiDisk sayesinde dosya erişimi, paylaşım gerçekleştirilebilir. Sunucu işlevleri de buna dahil. Kısaca kendi bulut sisteminizi oluşturabilirsiniz. Ayrıca bilgisayar kapalı bile olsa 7/24 boyunca indirme ve yazıcı paylaşımı yapılabiliyor. Bulut demişken iOS ve Android için olan ASUS AiCloud uygulamasından bahsedeyim. Bu uygulama kısaca mobil cihazdan ev ağına bağlanmayı sağlıyor. Bulut, tasarım ve bağlantılardan sonra sıra performansa geldi.



Sunduğu özellikler ve kullanım tecrübesi


Aslında ürün iki farklı işlevi tek bir potada eritiyor. Modem/kablosuz router ya da sadece router olarak kullanılabilir. Bu iş için ASUS çift işlemci kullanmış. İşlemcilerden biri kablolu diğeri ise kablosuz bağlantıya bakıyor. Böylece VDSL/ADSL ve Wi-Fi bağlantılarında yüksek performans sunuyor. İşlemcilerden biri 800 diğeri ise 600 MHz hızına sahip. İşlemcilerle birlikte modem kısmında 8 MB Flash/64 MB DDR2 RAM, router kısmında ise 128 MB Flash/256 MB DDR 3 RAM bulunuyor. Böylece bağlantılar en iyi şekilde optimize ediliyor. ASUS bu konuda güzel iş çıkarmış.


Cihazda TurboQAM Wi-Fi hızlandırma ve 5. nesil Wi-Fi teknolojisi kullanılmış. İçinde yeni 802.11ac Broadcom yongası var. Bu durum DSL-AC68U'nun yüksek hızlar sunmasını sağlıyor. Mevcut 802.11n standartına göre 3 katı hız söz konusu. ASUS'a göre cihaz çift bant veri hızında toplam 1900 Mbps hız sunuyor. Şunu da ekleyeyim, DSL-AC68U ASUS AiRadar ile normal bir modem router'a göre %150 daha geniş kapsama alanına sahip. Ayrıca donanımsal olarak NAT özelliği var. Böylece 900 Mbps üstünde hıza sahip oluyor. Bu hız diğer NAT gigabit router'lara göre 4.5 kat fazla demek. Buraya kadar her şey iyi güzel olsa da, modem/router'ı test etmemek olmaz.


#Sayfa#


DSL-AC68U'yu kurması ve kullanması oldukça kolay. Daha önce elime geçen bir iki modelin kurulumu biraz sorun olmuştu. Evde ve iş yerinde yaptığım denemelerde ürün yüksek performans gösterdi. ASUS'un söylediği gibi olduğunu kanıtladı. Yani sözde kalmayan ve bunları gerçekleştiren bir cihaz. Antenleri kaliteli. Yaptığım denemelerde antenler görevini başarıyla yerine getirdi. Aradaki duvarlara ve engellere rağmen bağlantıyı sağladılar. Kendi modemimin ulaşamadığı birkaç köşede telefonum kablosuz bağlantıya bağlandı. 64-bit WEP, 128-bit WEP, WPA2-PSK, WPA-PSK, WPA-Enterprise , WPA2-Enterprise , WPS destekleniyor. Güvenlikten şüpheniz olmasın.



Sonuç olarak DSL-AC68U Wireless-AC1900 modem router, ASUS'un dediği şekilde özellikler ve performans sunan bir ürün. Söylenenler havada veya kağıt üstünde kalmıyor. Fiyatını hak eden tavsiye edeceğim cihazlardan biri.


Puan: 88/100


Boyutlar: 220x83.3x160 mm


Ağırlık: 640 g


Çalışma frekansı: 2.4/5 GHz


Bellek: WiFi/Router için 128MB Flash/256MB DDR3 RAM, DSL/Modem için 8MB Flash/64MB DDR2 RAM


Güvenlik: 64-bit WEP, 128-bit WEP, WPA2-PSK, WPA-PSK, WPA-Enterprise , WPA2-Enterprise , Radius 802.1x, WPS


Network Standardı: IEEE 802.11a, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.11ac, IPv6


Bağlantılar: 4 adet gigabit ethernet girişi, USB 3.0 girişi, DSL girişi


Fiyat: 499 TL



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Asus Dsl-Ac68u Wireless-Ac1900 Modem Router - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement