En İyi 4k Oyunlar! - Son Dakika
Teknoloji

En İyi 4k Oyunlar!

En İyi 4k Oyunlar!

Mükemmel piksel arayışında sınırları zorlayan 4K çözünürlükte en başarılı 16 oyunu listeledik!

24.11.2016 01:45

En iyi 4K oyunlar

PC'lerdeki 4K devrimi hiç şüphesiz belki de en çok oyun severlerin gözünün bayram etmesine yardımcı oldu. Daha yaygın 1080p ekranların tam dört katı daha fazla piksel barındıran 3840 x 2160 piksel çözünürlüklü "4K" monitörler en yeni oyunların artık nefes kesici bir sürükleyicilikte olmasına yardımcı oluyor.

Kullanıcılar 4K özellikli bir monitörün yanında bu oyunları rahatlıkla çalıştırabilmek için elbette güçlü bir grafik kartına da ihtiyaç duyuyorlar. Eğer siz de bütün bu teknik altyapıyı tamamladıysanız ya da tamamlamak gibi bir niyetiniz varsa, sıra piyasada bulunan 4K oyunları yakından tanımaya gelmiş demektir. İşte sizin için hazırladığımız en iyi 4K oyunlar listesi:

1. The Witcher 3

Bazı konsol oyuncuları, en yeni Witcher 3 yamasının oyunun grafiklerini olumsuz yönde etkilediğini düşünse de 4K çözünürlüğü destekleyen PC'lerin sahipleri oyunu en etkileyici haliyle oynama devam ediyor. The Witcher 3'ün son derece yüksek detaylara sahip ayrıntılı bir biçimde işlenmiş manzaraları 4K'da bütün ihtişamıyla gözler önüne seriliyor.

2. DiRT: Showdown

Pek yeni bir oyun sayılmasa da DiRT: Showdown halen piyasadaki en iyi görünümlü yarış oyunlarından biri. Oyunun oldukça heyecan verici olabilen sahneleri de elbette bir 4K monitörde çok daha etkileyici bir hale geliyor. Bazı kullanıcılar DiRT 3'ün daha başarılı bir prodüksiyon olduğunu öne sürse de, Showdown'un sahip olduğu görsel yetkinlik çok daha dikkat çekici.

3. Call of Duty: Advanced Warfare

Call of Duty'nin en yeni bölümü Advanced Warfare bir önceki bölüm Ghosts'un görece bulanık olan dokusuna ait hatıraları tamamen geride bırakmayı hedefliyor. Üç yıl süren bir geliştirme aşamasının ardından oyunun hedeflediği başarıya ulaştığı görülüyor. Warfare'in ateşli silahlar ve onların efektleriyle dolu sahneleri keskin görselleri sayesinde 4K'da son derece tatmin edici bir deneyim sunuyor.

4. Dishonored

Oyun endüstrisinde 'En iyi Grafik' ve 'En iyi Sanat Tarzı' olmak üzere çok sayıda ödüle aday gösterilen Dishonored aslında 2012'de de kötü görünen bir oyun değildi. Fakat pikseller üzerinde yapılan bir iyileştirmeyle Dunwall'ın bu retro endüstriyel gelecek estetiğine sahip oyunu görsel anlamda yeni bir düzeye taşıdı.

5. Dying Light

En iyi deneyim için ciddi bir GPU desteği gerektiren Dying Light, 4K çözünürlükte neredeyse zombilerin nefesini ensenizde hissetmenizi sağlıyor. Oyunun görsel anlamda sunduğu detaylar gerçekten etkileyici. Yaşayan ölüler ordusundan kaçışınızı planlarken bir çatının üstünde yanan arabalarla dolu bir manzarayı izlemek hiç bu kadar gerçekçi olmamıştı.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji En İyi 4k Oyunlar! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement