Rapor: Apple, İpad Pro'da Yeni Dokunmatik Panel Teknolojisi Kullanacak! - Son Dakika
Teknoloji

Rapor: Apple, İpad Pro'da Yeni Dokunmatik Panel Teknolojisi Kullanacak!

Rapor: Apple, İpad Pro\'da Yeni Dokunmatik Panel Teknolojisi Kullanacak!

Apple'ın yeni ürünü ve stratejisi hakkındaki detaylar gelmeye devam ediyor.

11.05.2015 15:17
Hasan Uğur Nayır - -

iPad Pro veya diğer adıyla iPad Plus geçen seneden bu yana dedikodularda geçen bir cihaz. Kimi raporlar sadece kurumsal ve eğitim sektörü amaçlı olduğunu ileri sürerken, farklı kaynaklar ise tüm tüketicilere hitap edeceğini düşünüyor. İddialara göre 12.9 inç'lik ekranı, diğer iPad'lerden daha yüksek performanslı işlemcisi ve özellikleriyle öne çıkacak bir cihaz. iOS ekosistemini fazlasıyla hareketlendirebilir.


Tüm bunlarla birlikte Apple yeni teknolojiler ve verimlilik üstüne odaklanarak iPad Pro'dan daha fazla para kazanmak ve potansiyel müşterileri kendine çekmek amacında. Şimdi ETNews'in bomba bir raporu olaya farklı bir açıdan bakmak gerektiğini gösterdi. iPad Pro bu sene çıkmayacak, bunun nedeni ise Apple'ın yeni panel çözümü. Detaylara daha derinden bakalım.


Apple ne yapacak?


ETNews'in kaynaklarından öğrendiğine göre Apple son dönemlerde seri üretime hazır yeni bir dokunmatik panel örnekleri elde etmek için LG Display, Samsung Display, Japan Display ve diğer büyük ekran üreticileriyle temasa geçmiş. Bu panel AgNW olarak adlandırılıyor.


Rapora göre Apple kullandığı ITO (İndiyum kalay oksit) film yerine AgNW'yi kullanmak istiyor. AgNW tam olarak nedir? Ne işe yarar? Aslında gümüş nano bir kaplama. Daha önceki filmlerle karşılaştırıldığında daha esnek. Esneklik bir ekranın dokunmatik yeteneğini önemli ölçüde arttırır. Parmakla yazma/çizme, çoklu basınç seviyelerinde daha fazla doğruluk, hassasiyet sağlar. AgNW, Force Touch ile harika çalışır gibi duruyor.


AgNW'nin yararları bu kadarla sınırlı değil. Üretim maliyeti az. Böylece Apple, düşen maliyetle birlikte daha fazla kâr elde edebilir. Ayrıca raporda safir cam ve AgNW birlikte anılıyor. Ayrıca teknik olarak bu dokunmatik panel daha ince ve hafif bir ürüne neden olacaktır.


Tüm her şey güzel olmasına rağmen kaynaklar AgNW teknolojisinin gelecek sene kullanılacağını söylüyorlar. Her zaman olduğu gibi bu söylentiler değişebilir. Yeni bilgiler geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Rapor: Apple, İpad Pro'da Yeni Dokunmatik Panel Teknolojisi Kullanacak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement