Raspberry Pi Artık Daha Küçük, Daha Ucuz - Son Dakika
Teknoloji

Raspberry Pi Artık Daha Küçük, Daha Ucuz

Raspberry Pi Artık Daha Küçük, Daha Ucuz

Mini bilgisayar Raspberry Pi, şimdi yeni duyurulan modeli Raspberry Pi A+ ile hem daha ucuz, hem de boyutu biraz daha küçüldü.

10.11.2014 23:08

Mini bilgisayar Raspberry Pi, şimdi yeni duyurulan modeli Raspberry Pi A+ ile hem daha ucuz, hem de boyutu biraz daha küçüldü.

2011 yılında piyasaya çıkan bu mini bilgisayar, elektronik ve bilgisayar donanımı meraklıları için tam bir hazine sandığı. Neredeyse 4 milyon adete yaklaşan satış rakamı ile Raspberry Pi, evinizde her türlü cihazı yapmanıza imkan sağlıyor. İsteyenler ondan cep telefonu yapabilir veya bir dizüstü bilgisayar haline getirebilirler.

İşte şimdi geliştiricileri bu minik bilgisayarı daha da küçülttüler. Eski model "Raspberry Pi A" 86 mm büyüklüğünde ve 25 Dolar fiyatla satılıyordu. Ondan sonra bu yaz "Raspberry Pi B+" modeli çıktı, daha yetenekli bu model 35 Dolar fiyata sahip. Şimdi ise yeni ve A modelinin gelişmiş versiyonu "Raspberry Pi A+" var, 65 mm büyüklüğünde ve sadece 20 Dolar.

ABD ve İngiltere'de satışa çıkan Raspberry Pi A+ bir Broadcom BCM2835 işlemciye, 256 MB belleğe sahip, gelişmiş bir microSD kart slotu var, eskisinden daha az enerji harcıyor, daha fazla genel kullanım I/O (input/output) bağlantı pin'ine sahip ve ses çipi daha sessiz. Bu cihazı cebinize atıp gidebilir, istediğiniz yerde bir ekran, klavye ve USB bellek bağlayıp normal bir bilgisayar gibi kullanabilirsiniz. Bu pratikliği ve fiyatı sayesinde dünyanın her yerinde elektronikle uğraşanların gözbebeği haline geldi.

Raspberry Pi B+ model ile ilgili ayrıntılı bilgiyi bu linkten alabilirsiniz.

The post Raspberry Pi Artık Daha Küçük, Daha Ucuz appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Raspberry Pi Artık Daha Küçük, Daha Ucuz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement