Yahoo, Tumblr'ı Servet Ödeyerek Satın Alma Peşinde - Son Dakika
Teknoloji

Yahoo, Tumblr'ı Servet Ödeyerek Satın Alma Peşinde

Yahoo, Tumblr\'ı Servet Ödeyerek Satın Alma Peşinde

Söylemesi kolay, ama sayması çok zor: Tam 1 milyar dolar.

17.05.2013 10:00

Mahmut Saral - - Yahoo'nun son dönemde yükselişe geçmek için birçok yeni çalışmasının olduğu biliniyor. Özellikle CEO pozisyonuna Marissa Mayer'ın getirilmesinden sonra çalışanların çalışma biçiminden kullandıkları cihazlara kadar birçok değişiklik yapılmış ve hep performansı artırıcı düşünceler öne çıkarılmıştı. Şimdi söylenenler ise, Yahoo'nun daha büyük oynadığını gösteriyor, tabii doğruysa.

Söylentilere göre Yahoo, Amerikalı sosyal paylaşım ağı Tumblr'ı satın almak için harekete geçti. Bunun için ödenmesi düşünülen para da tam 1 milyar dolar.

Baktığımızda Tumblr, giderek popülerleşen ve mobil platformlarda da son 6 ayda kullanıcı sayısını dört kat artırmış bir sosyal ağ. Mobil uygulamaya eklenen reklamlar da şirketin gelirlerini artırıyor tabii. Geçtiğimiz yıl 13 milyon dolar gelir elde eden Tumblr'ın, bu yıl da 100 milyon dolar kazanması bekleniyor. Anlayacağınız Yahoo, Tumblr'ın geleceğini parlak görmüş ve şimdiden harekete geçmek istemiş.

Bakalım bu satın alma isteği konusunda firmalardan açıklama ne zaman gelecek. Yahoo'nun mobil tarafta pek başarılı olduğu söylenemez, zira birçok uygulamasını kullanım dışı bırakmıştı. Tumblr ile yeniden hayat bulabilir.

Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Yahoo, Tumblr'ı Servet Ödeyerek Satın Alma Peşinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement