Genç Oyuncu Tiyatro İçin Bir Yılda 62 Kilo Verdi - Son Dakika
Yaşam

Genç Oyuncu Tiyatro İçin Bir Yılda 62 Kilo Verdi

Genç Oyuncu Tiyatro İçin Bir Yılda 62 Kilo Verdi

Tiyatro oyuncusu 23 yaşındaki Aslı Samat, tüp mide yöntemiyle bir yılda 62 kilo verdi.

09.08.2014 14:24

Tiyatro oyuncusu 23 yaşındaki Aslı Samat, tüp mide yöntemiyle bir yılda 62 kilo verdi. 173 kilodan 111 kiloya düşen Samat'ın hedefi ise 1 yıl sonra 70 kiloya düşmek.

İstanbul'da yaşayan tiyatro oyuncusu Aslı Samat, 2.5 yaşında kullanmaya başladığı alerji ilaçları nedeniyle hızla kilo almaya başladı. Zayıflamak için birçok kez diyet yapan Samat, her diyetinin ardından verdiği kiloları geri aldı. Geçen yıl 173 kiloya kadar çıkan Samat, sağlık sorunları yaşamaya başlayınca tüp mide ameliyatı olmaya karar verdi.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvuran Samat, 24 Temmuz 2013 tarihinde ameliyata girdi. Doç. Dr. Halil Coşkun ve Uzm. Dr. Süleyman Bozkurt tarafından laparoskopik yöntemle gerçekleştirilen tüp mide operasyonuyla Samat'ın midesinin yüzde 80'lik kısmı kesilerek çıkarıldı. Ameliyatın ardından hızla zayıflamaya başlayan Samat, bir yılda 62 kilo vermeyi başardı. Ameliyattan önce 173 kilo olan tiyatro oyuncusu, 111 kiloya kadar düştü.

BİRÇOK YOL DENEDİ

Küçük yaşlardan itibaren kilolu olduğunu anlatan Aslı Samat, "Aşırı kilolu olmam nedeniyle birçok sorunla karşılaştım. Ameliyat olmadan önce iki dizimde ödem oluştu ve 1 ay hiç yürüyemedim. Kıyafet bulmada ve iş hayatında hep sıkıntı yaşadım. Dışarıda yürürken insanlar bana bir canavarmışım gibi bakıyordu. Zayıflamak için akupunktur yaptım, diyet uyguladım, beyne sinyal yollama işlemini bile denedim ama başarılı olamadım" diye konuştu.

TİYATRO ETKİLİ OLDU

Ameliyat kararı almasında en çok mesleğinin etkili olduğunu dile getiren Samat, "8 yaşımdan bu yana tiyatroyla ilgileniyorum. Çok sayıda tiyatro oyununda ve bazı dizilerde rol aldım. Oynadığım tüm roller normal olarak şişman kadınlardı. Benden beklenen şişmanlığımdan dolayı 'komik' karakterleri canlandırmamdı. Farklı karakterleri de canlandırabileceğimi göstermek için ameliyat oldum. Hedefim 70 kiloya düşmek" diye konuştu.

İSTEDİĞİ KARAKTERİ CANLANDIRACAK

Cast ajanslarının oyuncu seçerken genelde fiziğe ve dış görünüşe önem verdiğine değinen Samat, "İstanbul Aydın Üniversitesi Drama ve Oyunculuk Bölümü'nden yeni mezun olmuş biri olarak, dış görüntüsünden dolayı değil, iç özelliklerinden dolayı da dikkat çeken roller canlandırabileceğimi göstermek istiyorum. Fiziğim değiştiği için artık bambaşka karakterler canlandırabileceğim" dedi.

ESKİ KIYAFETLER ÇÖPE

Ameliyattan sonra hayatının çok değiştiğini ifade eden Samat, "Ameliyattan önce hızlı ve zevkli ne varsa bol miktarda yiyordum. Şimdi sadece bana yararlı gıdaları tüketiyorum. İstediğim kıyafetleri giyebiliyorum. Eski kıyafetlerin hepsini çöpe attım. Uzun süredir görüşmediğim bazı arkadaşlarım beni bu halde görünce tanıyamıyorlar. Artık çok daha mutluyum. Menajerim Özlem Duran başta olmak üzere bana bu süreçte destek olan tüm sahne arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Genç Oyuncu Tiyatro İçin Bir Yılda 62 Kilo Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement