Melis'e ABD'den Müjdeli Haber - Son Dakika
Yaşam

Melis'e ABD'den Müjdeli Haber

Melis\'e ABD\'den Müjdeli Haber

3 aydır uygun ilik nakli bekleyen 7 yaşındaki lösemi hastası Melis Akbaş'a ABD'den yüzde 90 uygun ilik bulundu.

07.11.2013 16:59  Güncelleme: 16:58

3 aydır uygun ilik nakli bekleyen 7 yaşındaki lösemi hastası Melis Akbaş'a ABD'den yüzde 90 uygun ilik bulundu. Müjdeli haberi Melis'in doktoru Savaş Kansu'dan alan Akbaş ailesi, Aralık ayının ilk haftasında Melis'e ilik nakli yapılmasını bekliyor.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Tülay Aktaş Onkoloji Ünitesi'nde tedavi gören ve 3 aydır uygun ilik nakli bekleyen Melis Akbaş'a Dünya İlik Bankası'ndan yüzde 90 uyumlu ilik bulunduğu haberi geldi. Müjdeli haberi sabah saatlerinde Melis'in doktorundan alan baba Bahadır Akbaş çok mutlu olduklarını belirterek, "Beklenen haberi bugün aldık. Aile olarak çok sevinçliyiz. İleri tetkikleri yapılıp 20 gün veya bir ay içerisinde naklinin gerçekleşmesini bekliyoruz. Melis 3 aydır ilik nakli bekliyor. Kötü hücre ve enfeksiyondan dolayı yüksek riskli göründüğü için en kısa zamanda nakil olması gerektiğini söylediler. Melis'in 3. kemoterapisi bitti. Kemik iliği gelene kadar kötü hücre ve enfeksiyon olmaması için 4. kemoterapiye başladılar. İleri tetkiklerde sorun çıkmazsa naklin Aralık ayının ilk haftası yapılması bekleniyor" dedi.

İlik nakli bekleyen diğer hastalarla ilgili de konuşan baba Akbaş, şunları söyledi: "Şu anda kemik iliği taramaları için bekleyen 7 bin kan örneği var. Duyarlı olunarak, burada gerekli ödeneğin sağlanarak diğer hasta çocuklara da yardımcı olacaklarını temenni ediyorum. Melis'in ileri tetkiklerinde umarım sorun olmaz. Sağlık Bakanlığı'nın destekleri oldu. Prosedürde sıkıntı olmadığı söylendi. Bakan henüz aramadı ama danışmanlar bizzat bizi arıyor. Melis'in de gelişmelerden haberi var ve çok sevinçli. Bugün biraz daha sevinmeye başladı. Kızımı hayata döndüreceğiz inşallah. Bütün insanlardan dua bekliyoruz. Şu anda genel durumu iyi ama 20 günlük bir süre var bu yüzden 4. kemoterapiye başlamak zorundalar." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Melis'e ABD'den Müjdeli Haber - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement