Rahminden 12 Kiloluk Kitle Çıktı - Son Dakika
Yaşam

Rahminden 12 Kiloluk Kitle Çıktı

Rahminden 12 Kiloluk Kitle Çıktı

Samsun'da bir kadının rahminden 12 kilo ağırlığında kitle çıktı.
Samsun'da yaşayan 41 yaşındaki H.A., rahminde oluşan myom şikayeti ile Medical Park Samsun Hastanesi'ne başvurdu.

28.11.2013 12:35

Samsun'da bir kadının rahminden 12 kilo ağırlığında kitle çıktı.

Samsun'da yaşayan 41 yaşındaki H.A., rahminde oluşan myom şikayeti ile Medical Park Samsun Hastanesi'ne başvurdu. Henüz evlenmemiş olan ve rahmini kaybetmek istemediğini belirten hastanın ameliyat olmasına karar verildi. Karnı 9 aylık gebe büyüklüğünde olan H.A.'dan toplam 12 kilogram ağırlığında en büyüğü 27 cm olan 11 tane myom çıkartıldı.

Medical Park Samsun Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Ali Uslu, "Myom üreme organlarının en sık rastlanan urudur. Rahim kas tabakasından köken alır. Genellikle iyi huyludur. Her 5 kadından birinde (yüzde 20) myom bulunur. Hastamızda tüm rahim dokusunu saran, bütün karın içini dolduran, akciğer altına kadar uzanan çok miktarda myom dokusu mevcuttu. Hastamız bekar olduğu için rahmini kaybetmek istemiyordu. Ameliyatı başarılı geçti ve rahmini almadan 12 kilogram ağırlığında myomları çıkarttık. Artık hastamız sağlıklı bir şekilde hayatına devam edecek ve çocuk sahibi olabilecek" dedi.

Birçok kadında myomlara rastlanabileceğini söyleyen Opr. Dr. Uslu, "Kadınlar mutlaka en az yılda bir kere kadın hastalıkları ve doğum uzmanlarına giderek gerekli muayenelerini olmalı. Myomlar aksatılmayacak kadar önem taşıyor" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Rahminden 12 Kiloluk Kitle Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement