29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Ceyhan ilçesinde tören düzenlendi

29.10.2013 13:58

Türkiye Cumhuriyeti'nin 90. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Ceyhan ilçesinde tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, İlçe Garnizon Komutanı Albay Ümit Şener ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü halkın bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yaptı.

Karakuş, Cumhuriyetin büyük bedeller ödenerek kazanıldığını ve ona sahip çıkıp koruyarak geleceğe taşımanın her vatandaşın görevi olduğunu söyledi.

Cumhuriyet'in doğusuyla batısıyla, farklı kültürlere ve farklı inançlara sahip insanların bir arada yaşadığı medeniyetin mirasçıları olarak yarınları hep birlikte inşa edeceklerini belirten Karakuş, millet olarak önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kendilerine emanet ettiği cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmaya kararlı olduklarını söyledi.

Öğrenciler tarafından Cumhuriyet konulu şiirlerin okunmasının ardından tören Ceyhan Kaymakamlığı kardeşlik tablosu halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve Halk Eğitim Merkezi mehteran gösterisinin ardında geçit töreni ile sona erdi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement