Adana'da "Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü" Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Adana'da "Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü" Kutlamaları

Adana\'da "Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü" Kutlamaları

Sokakta çalışırken yetkililerin girişimiyle 75.Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde eğitim almaya başlayan çocuklar, Atatürk Parkı'nda düzenlenen törende "Çocuk işçiliğine hayır" yazılı pankartlar taşıdı.

12.06.2013 16:52

Adana'da sokakta çalışırken yetkililerin girişimiyle 75. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde eğitim almaya başlayan çocuklar, "Dünya çocuk işçiliği ile mücadele günü" için düzenlenen törende "Çocuk işçiliğine hayır" yazılı pankartlar taşıdı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veren merkezde eğitim gören çocuklar, Atatürk Parkı'nda düzenlenen törende ön sıralarda yer aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte 75. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde müzik eğitimi alan gençler, çeşitli şarkılar seslendirdi.

Törene katılan çocukların "Çocuk işçiliğine hayır", "Sokakta çalışmak değil, oynamak istiyoruz", "Mendil ya da çiçek değil, gelecekleridir ellerinden aldığınız", "Oyun alanları istiyorum" yazılı pankartlar taşıdığı görüldü.

Çocuklardan Salih Demir (14), daha önce trafik ışıklarında bekleyen araçların camlarını sildiğini belirterek, "Bir gün yine araçların camını silerken polisler beni yakaladı. Daha sonra ailemle de görüşerek 75. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi'ne kaydımı yaptırdılar" dedi.

Demir, daha önce okuluna düzenli olarak gidemediğini ifade ederek "Şimdi okuluma düzenli olarak gidiyor ve derslerime düzenli olarak çalışabiliyorum. Merkezde derslerimiz konusunda bize yardımcı oluyorlar. Burada bizlere iyi davranıyorlar. Aileme maddi olarak da yardımda bulundular. Burada spor, resim ve bilgisayar kurslarından da yararlanabiliyoruz" diye konuştu.

Törene Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana'da 'Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü' Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement