Adapazarı 4'üncü Kapalı Pazaryerine Kavuşacak - Son Dakika
Yerel

Adapazarı 4'üncü Kapalı Pazaryerine Kavuşacak

Adapazarı 4\'üncü Kapalı Pazaryerine Kavuşacak

Adapazarı Belediyesi'nin sokak pazarlarını kaldırarak pazaryerlerini modern bir ortama taşıma projesi olarak başlattığı ve daha önce 3 mahallede yaptığı Kapalı Modern Semt Pazarlarının dördüncüsünün temeli Ozanlar Mahallesi'nde atıldı.

15.05.2013 18:21

Adapazarı Belediyesi'nin sokak pazarlarını kaldırarak pazaryerlerini modern bir ortama taşıma projesi olarak başlattığı ve daha önce 3 mahallede yaptığı Kapalı Modern Semt Pazarlarının dördüncüsünün temeli Ozanlar Mahallesi'nde atıldı.

Perşembe Pazarı'nın kaldırılarak yerine yapılacak olan kapalı modern semt pazarı temel atma törenine Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı Kaymakamı Dr. İsmail Gündüz, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, İl Genel Meclis Başkanı Oktay Yıldırım, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Alişan, Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, çok sayıda mahalle muhtarı ve mahalle halkı katıldı.

Temel atma töreninin ilk açılış konuşmasını yapan Ozanlar Mahallesi Muhtarı, Muhittin Yazgan, Başkan Süleyman Dişli'ye teşekkür ederek kapalı modern semt pazarının Ozanlar ve çevre mahalle halkına hayırlı olması dileğinde bulundu. Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan da yaptığı konuşmada "Adapazarı Belediyesi'nin başlattığı projeyle artık sokak pazarları kalmayacak. Başkanımız Süleyman Dişli pazarcı esnafına değer vermektedir. Başkanımıza esnafımız adına teşekkür ediyorum. Pazar esnafımız da bu fırsatı iyi değerlendirsin. Çürük mal satmasın" dedi.

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ise yaptığı konuşmada ilçemizde yaşam kalitesini arttırmaya karar verdik. Beklenen hizmetleri birer birer yerine getiriyoruz. Birileri karıştırmaya çalışsalar da biz hep iyi tarafında olacağız. Öyle bakacağız, öyle göreceğiz" diye konuştu.

Pazaryerinin istimlak çalışması ile ilgili bilgi veren Başkan Dişli, "Sadece istimlak çalışması 17 ay sürdü. 29 farklı kişiden yer satın aldık. 765 bin TL sadece istimlak için ödeme yaptık. İnşallah pazaryerimizin 22 Ağustos'ta resmi teslimini alarak hizmete açacağız" diye konuştu.

Törenin son konuşmasını yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise "Bugün burada Adapazarı Belediye Başkanımız Sayın Süleyman Dişli'nin Adapazarı İlçemize kazandırdığı 4'ncü Pazar yeri inşaatının temel atmak için buradayız. Ben daha önce İlahiyat Fakültesinde görev yapan biri olarak bu bölgede bulunan fakülteye ulaşımın, pazar olduğu günlerde insanlara nasıl sıkıntı yaşattığını çok iyi biliyorum. Süleyman Başkan iyi bir gelenek başlattı. Tüm mahalleleri kapalı modern semt pazarlarına kavuşturarak kötü görüntülere sebebiyet verecek olumsuzlukları ortadan kaldırıyor. Bu nedenle bu hizmeti bende çok önemsiyorum. Sebzeciler Odası Başkanımızın söylediği gibi bu pazarların devamını bekliyoruz" dedi.

Konuşmaları ardından Adapazarı İlçe Müftüsü Emin Arvas tarafından yaptırılan dua sonrası düğmeye basılarak temel atıldı. Tören sonrasında davetlilere yemek ikramında bulunuldu. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adapazarı 4'üncü Kapalı Pazaryerine Kavuşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement