Afyonkarahisar'da Dünya Çevre Günü Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da Dünya Çevre Günü Etkinlikleri

Afyonkarahisar\'da Dünya Çevre Günü Etkinlikleri

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, Afyonkarahisar'da daha önceden başlatılan atık pil toplama kampanyasında dereceye giren kent genelindeki okullar ödüllendirildi.

05.06.2013 18:54

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, Afyonkarahisar'da daha önceden başlatılan atık pil toplama kampanyasında dereceye giren kent genelindeki okullar ödüllendirildi.

Afyonkarahisar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen etkinliğe, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Afyonkarahisar Kent Konseyi Başkanı Mehmet Emin Birliktir, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Çevre Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer ve Afyonkarahisar Belediyesi Çevre Hizmetleri Birliği Müdürü Mehmet Durak ile birlikte çok sayıda öğrenci katıldı.

Gerçekleştirilen etkinliğin açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer,

görevlerinin herkesin ortak kullanım alanı olan tüm çevrenin sürdürülebilir ve yaşanabilir olmasını sağlamak olduğunu kaydetti. Sağlıklı, toprağı, suyu, havası temiz bir çevrenin oluşturulabilmesi için toplumun bütün kesimine yönelik bilinçlendirme çalışmalarına devam ettiklerini aktaran Okumuşer, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Hafızamıza ve gönlümüze sığmayacak kadar büyük olan çevrenin bir veya birkaç kurumun çalışmasıyla çevrenin kirletilmesinin önlenmesi, çevrenin temizlenmesi mümkün değildir. Ancak bu işi topyekun hepimiz bütün toplumumuz millet olarak elbirliği ile eğitimle ve çevre bilincini oluşturmak suretiyle başarabiliriz. Bizim hedefimiz, çevreye karşı duyarlı olup, tabiatı tahrip etmeden onunla uyum içinde yaşayarak daha sağlıklı bir çevre, daha temiz bir dünya için nice 5 Haziranlara umutla yürümektir."

Etkinlikte konuşan Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise, okullarda verilen eğitimin sadece teori ile sınırlı kalmadığını aynı zamanda çocukların çevre konusunda da bilinçlendirildiğini dile getirdi.

Etkinliklerin ardından, atık pil toplama kampanyasında dereceye giren okullara laptop, porejeksiyon ve fotokopi makinesinden oluşan hediyeler protokol üyeleri tarafından dağıtıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da Dünya Çevre Günü Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement